- 28-08-2011, 11:08 - olegda 202

Сенсація, на яку не чекали

Сенсація, на яку не чекали

\”Колос\” (Кобеляки) – ФК \”Пирятин\” 3:2 ( 1:2 )
13 тур 68-го чемпіонату Полтавщини з футболу. І ліга.
28 серпня 2011 року. Кобеляки. Стадіон \”Колос\”. 200 глядачів. +27с. Оцінка поля – 3
Судді: А.Яненко, А. Звягинцев, В. Стущянський (всі – ІІ категорія, Кременчук)
Кобеляки: Варич, Смірнов, Лупінос (к), Немченко, Філіпов, Гулордава, Пищита, Рєдчиц (Мудрак, 90+4), Волочай (Калюжний, 73), Данильченко, Бажан
Тренер : О.Янковський
Запасні: Я.Ломаков, Демченко, Красноплахтич, Білокінь
Пирятин: Яковенко, Дмитренко, Таран, Чамара, Федоришин, Городчанін, Курочка, Кирпиченко, Сердюк, Медяник (к), Буримський (Проскурня, 75)
Тренер: С.Плетінь
Заміни: Бих
Голи: Пищита (44), Волочай (54), Данильченко (87) – Кирпиченко (1, пен.), Курочка (23)
Попередження: Бажан (34), Лупінос (52)- Курочка (8), Таран (62), Городчанін (86), Чамара (90)
Вилучення: Бажан (68, друге попередження)
Молодіжні склади: 0:2 (Безуглий 52, Атрощенко 70+2)

Сенсація, на яку не чекали

Після місячної перерви на кобеляцьку землю повернулися футбольні баталії обласного чемпіонату. В першому після літньої відпустки домашньому матчі головна команда Кобеляччини (\”Колос\”) здавала іспит на міцність. Екзаменатором виступив один з лідерів поточної першості – ФК \”Пирятин\”.

\”Колос\” до поточної гри підійшов зі значними кадровими втратами. Команду залишили Олександр Михайлик та Антон Кухта (поповнили склади відповідно дмитрівського \”Колоса\” та ФК \”Лубни\”). Обидва були одними з найкращих у кобеляцькій команді та принесли їй багато користі , тому їхні переходи – значна втрата для команди. Але не треба відкидати один важливий фактор, який напевно став ключовим у їхньому рішенні: футболісти перейшли у клуби, які ставлять перед собою високі завдання. Тому їхні рішення в даній ситуації виглядають повністю виправданими. Залишається лише побажати обом гравцям побільше перемог з новими командами в майбутніх матчах .

Останнім часом матчі \”Колоса\” проти лідерів чемпіонату перетворюються в \”побиття\” перших. Що не гра – то розгром! В попередньому турі 1:6 від \”Темпу\”, ще раніше 0:6 від \”Лубен\”… Щось не виходить у кобелячан успішно грати проти команд з верхівки турнірної таблиці. Тому виникали побоювання й щодо матчу проти гостей з Пирятина. Команді із Кобеляк було чого остерігатися. Підопічні Сергія Плетіня перед звітною грою розташовувалися на третій позиції та набрали хорошого футбольного ходу. Осічка в поточному матчі могла дорого коштувати пирятинським футболістам на фініші.

Сенсація, на яку не чекали

Поточний матч напевно ввійде в історію футбольної Полтавщини. Вже на 118 секунді матчу головний арбітр гри Андрій Яненко вказав на одинадцятиметрову відмітку. Це кіпер господарів Сергій Варич зупинив недисциплінованим прийомом у своїй штрафній Андрія Медяника. Пенальті пішов виконувати Роман Кирпиченко. Після його удару м\’яч поцілував перекладину воріт господарів та влетів у ворота – 0:1!

Пропущений м\’яч вніс нервозність у дії кобеляцької команди. Команда Олександра Янковського почала великими силами йти вперед, при цьому досить часто помиляючись в простих ситуаціях.
Саме одна з таких помилок на 12 хвилині ледве не перетворилася на пропущений гол, але після удару Курочки м\’яч полетів повз ворота.

Сенсація, на яку не чекали

Незважаючи на нереалізований момент нападник \”Пирятина\” продовжував йти вперед. І вже через три хвилини його старання таки завершилися забитим голом. Партнери вивела Руслана на побачення віч-на-віч з кіпером господарів, з якого він вийшов переможцем – 0:2!

Господарі, незважаючи на пропущені голи, продовжували атакувати значними силами. Рєдчиц та Гулордава практично з нічого створили дві гольові можливості, які повинні були перетворюватися у голи. В першому моменті на заваді м\’ячу став воротар гостей, а в другому нападнику \”Колоса\” та білицького \”Сокола\” не висталило влучності.

\”Колосята\” продовжували атакувати, і вже під завісу першої 45-хвилинки їм таки вдалося забити. Віталій Пищита невідпорним ударом зі штрафного скоротив відставання у рахунку – 1:2!

Сенсація, на яку не чекали

Після перерви щось не зрозуміле трапилося з гравцями гостей. Футболісти з Пирятина чомусь розслабилися, напевно думаючи, що гра вже зроблена. Але як відомо футбол не любить такого легковажного ставлення до себе.

Стандарти у всі часи були одними з найкращих якостей господарів. Тому й не дивно, що на 54 хвилині один з таких стандартів перетворився у гол. Бажан навісив з кутового – Волочай забив. Все просто! 2:2!
Ось після цього команди заграли по справжньому. Агресивності та грубості було хоч відбавляй. Три жовтих та одна червона – далеко не те, що могло статися, якби головний суддя був по строгіший.

Сенсація, на яку не чекали

На 68 хвилині не витримали нерви у нападника \”Колоса\” Олега Бажана. У єдиноборстві з Чамарою від порушив правила, за що отримав друге попередження та пішов відпочивати раніше за всіх. Але як не дивно втрата одного з ключових гравців майже не вплинула на гру господарів.

В залишені до кінця матчу хвилини кобеляцька команда могла як забити, так і пропустити, але футбольний Бог цього вечора був на їхній стороні.
Вже на компенсованих хвилинах другого тайму легіонер з Царичанки Сергій Данильченко чудовим ударом метрів з 20 приніс перемогу своїй команді та рідним вболівальникам. І хто скаже, що кобеляцька команда не награла на перемогу?!

Після гри на стадіоні можна було побачити вже традиційну для Кобеляк картину. Представник \”Колоса\” Віталій Детюк у суддівській на високих тонах виясняв відносини зі суддями матчу. Особисто мені не зрозуміло, про що в даній ситуації говорити, якщо власна команда виграла? Напевно лише пану представнику знати.

Сенсація, на яку не чекали

3:2 – абсолютно несподівана, але повністю заслужена перемога кобеляцького \”Колоса\”. Сенсація туру!

(фото – автора)

Олег Дубина

Погода