- 09-11-2009, 01:11 - sasa 185

Сергій Чефонов: \”У нас хороший потенціал\”

Сергій Чефонов: \”У нас хороший потенціал\”

Капітан кременчуцької команди відповів на запитання кореспондента \”ПС\” одразу після закінчення \”золотого матчу\”.

– Сергію, останній матч чемпіонату області завершився драматично для \”Гірника\”, та все ж, як ти можеш оцінити сезон-2009 в цілому?

– Дуже прикро програвати золоті медалі в серії пенальті, та в цілому 2009 рік я вважаю вдалим для нашої команди. Якість гри \”Гірника\” в нинішньому сезоні значно покращилася. Тільки невдалий старт не дозволив нам фінішувати на першому місці одноосібно. Після трьох перших турів ми на 9 очок відставали від \”Великої Багачки\” і мало хто вірив, що ми зможемо ліквідувати цей гандикап. Та після цього \”Гірник\” видав 20-матчеву безпрограшну серію, яка налічувала 19 перемог і лише 1 нічию. Та й різниця м\”ячів 48-4 викликає повагу. Погодьтеся, випадково таких результатів досягти неможливо.

– Сергію, що на твій погляд сприяло покращенню гри \”Гірника\” в порівнянні з минулим роком, коли на фініші кременчужани відстали від багачан аж на 18 очок?

– В першу чергу – зіграність команди. Стабілізувався основний склад, покращилась взаємодія гравців на полі. Також дуже допоміг підсиленню гри прихід таких досвідчених виконавців як В\”ячеслав Жениленко та Олег Гориславець. До речі, дві стартові і останні поразки в сезоні спіткали гірників до приходу цих футболістів у команду. Досвід ветеранів допоміг швидше розкрити свій потенціал молодим гравцям. Особливо порадував прогрес мого партнера по лінії оборони Івана Львова. В свої вісімнадцять років Іван грає дуже розсудливо, демонструючи при цьому сміливість і відмінні бійцівські якості. Та й у інших молодих гравців теж хороші перспективи.

– Сергію, які матчі сезону запам\”яталися тобі найбільше? Гра кого з суперників справила на тебе враження?

– Тут я не буду оригінальним. Саме \”Багачка\” своєю грою справила на мене найбільше враження. Тож особливо приємно, що \”Гірник\” на рівних боровся з такою потужною командою і поступився першим місцем лише у \”футбольній лотереї\”.

– Емоції, звичайно, ще не вщухли, але що ти можеш сказати про \”золотий матч\”?

– Уболівальники бачили і відчули надзвичайно високу напругу цього поєдинку. Було дуже багато єдиноборств по всьому полю. Ніхто не хотів поступатися, ніхто не прибирав ніг. Як завжди, особливою настирливістю і бойовитістю виділявся у суперників Сергій Завялов. Багачани більше володіли м\”ячем, але наші контратаки були гострішими. Коли м\”яч після ударів Лапочкіна і Матірного потрапляв у стійку або поперечину, футбольний \”фарт\”, на жаль, відвернувся від нас. У суперників таких реальних моментів не було. Але це футбол! Ми грали з повною самовіддачею і нам не соромно перед уболівальниками команди. Я від імені всіх гравців \”Гірника\” хочу висловити щиру вдячність любителям футболу Кременчука, які підтримували нас впродовж усього сезону. Особливо приємно було відчувати підтримку навіть у виїздних поєдинках. Це стало можливим завдяки допомозі президента клубу Анатолія Ромашка. Я впевнений, у \”Гірника\” хороший потенціал і ми ще не раз порадуємо своїх вірних прихильників результативною грою.

Геннадій КОБА з Решетилівки

Погода