Інтерв'ю гравців, тренерів - 27-10-2009, 02:10 - sasa 204

Сергій Чуйченко: \”Сучасна \”Ворскла\” – наслідок роботи Павлова\”

Сергій Чуйченко: \”Сучасна \”Ворскла\” – наслідок роботи Павлова\”

25 жовтня, якраз в день матчу полтавців з харківським «Металістом», свій день народження відсвяткував колишній форвард полтавської «Ворскли» Сергій Чуйченко. Вже майже десять років Сергій як закінчив свої виступи у великому футболі, але й досі його бомбардирські рекорди залишаються недосяжними для ворскляни. Саме йому належить клубний рекорд за кількістю забитих м’ячів в сезоні – 24. Крім того, більше за нього ніхто не забивав із ворсклян на найвищому рівні (14 голів у сезоні 1996/97). Йому ще належить рекорд за кількостю забитих голів «Ворскли» серед еліти – 19 голів. У свій 41-й день народження Сергій Олександрович, начальник ФК «Харків», поспілкувався з прес-службою ворскляни та відповів на кілька запитань.


– Чим відрізняється та «Ворскла», за яку ви грали від нинішньої?
– Певну схожість я б відмітив. І тоді і зараз був бойовий колектив. Сучасна «Ворскла» – плід роботи Миколи Павлова. Дуже дружня команда з високим ігровим духом. Але їй трохи бракує «свіжої крові» на вістрі атаки. Команда показала свій характер, вигравши Кубок України. На жаль після високих досягнень пішов спад, але так часто трапляється у футболі. Потрібно проявити терпіння і почекати. Я з радістю прийшов на цей матч. Полтавська команда дуже серйозний колектив. Цікаво було на них подивитися. Свого часу я й в «Металісті» грав, тому для мене, ці команди, немов рідні.

– Які ви бачити перспективи «Ворскли»?
– Ця команда може досягти того, чого забажає.

– У Полтаві в останнє давно були?
– В останнє на святкування 100-річчя полтавського футболу. Безмежно радий за Івана Шарія, він заслужив на титул кращого футболіста століття. Ми декілька сезонів грали разом. Ваня віддав більшу половину своєї кар\’єру полтавському футболу. Він професіонал своєї справи, одним словом, кращий гравець полтавського футболу за всю його історію.

– Які завдання ставить перед собою ваша команда ФК «Харків»?
– Наразі, це досить скромні завдання – залишитися в першій лізі. Згодом плануємо укріпити команду та продовжити боротьбу.

Погода