Новини - 21-07-2010, 01:07 - sasa 168

Сергій Лисенко: \”золото\” і \”бронза\” кубка україни

Сергій Лисенко: \”золото\” і \”бронза\” кубка україни

Фінал Кубка України з легкої атлетики за участю найперспективніших спортсменів, які вже змогли гучно заявити про себе на національній арені, відбувся у Вінниці 14-15 липня.

Уже в перший день змагань полтавець Сергій Лисенко став бронзовим призером фіналу Кубка країни з бігу на 1500 метрів. На цій дистанції загалом – у двох фінальних забігах – стартували 30 майстрів бігу на середні дистанції. У другому – найсильнішому – забігу Сергій Лисенко, вихованець полтавського тренера С. Чепіжного, фінішував третім з \”бронзовим\” часом – 3 хвилини 48,93 секунди. 22-річного полтавця змогли випередити лише більш досвідчені за віком \”середньовики\” Віталій Волошин (Черкаси) – 3:47,89 і Олег Озарко (Івано-Франківськ) – 3:48,53 (лише на 4 десяті секунди).

А наступного дня, 15 липня, з самого ранку (ще не було й 10-ї години) Сергій Лисенко здобув блискучу перемогу в бігу на 3000 метрів. У другому – найсильнішому – забігу полтавець фінішував з результатом 8 хвилин 19,38 секунди. Лисенко випередив срібного призера Віталія Рибака (Чернівці) рівно на півтори секунди, залишивши його у себе за спиною на фініші на відстані понад десять метрів!

Близькою до п\’єдесталу пошани була полтавка Марина Шамрай, яка посіла 4 місце з бігу на 400 метрів з бар\’єрами. На цій дистанції було два фінальних забіги. У першому фінальному забігу впевнено перемогла полтавка, вихованка тренера Ю. Щербака, яка показала результат 1 хвилина 00,57 секунди. У другому фінальному забігу одразу три спортсменки перевищили час Марини Шамрай, вибігши, як кажуть, з однієї хвилини: Оксана Волосюк (Дніпропетровськ) – 57,73 сек., Яна Корнута (Харків) – 57,94 сек. та Ірина Головченко (Дніпропетровськ) – 59,29 сек. Усі вони фінішували з часом, який відповідає рівню майстрів спорту, а полтавка у Вінниці не дотягла до цього рівня лише декілька десятих секунди.

П\’яте місце у стрибках у висоту посіла полтавка Інна Синиця. Вихованка тренерів С. і О. Кравченків здолала планку на висоті 170 см (з другої спроби). Як з\’ясувалося вже після завершення змагань, наша землячка могла вибороти й бронзу у секторі для стрибків у висоту – для цього їй треба було з першої спроби підкорити 175 см, але, на жаль, усі три спроби Інни на цій висоті виявилися невдалими.

Полтавка Яна Янош, вихованка тренера В. Яноша, посіла 7 місце з бігу на 800 метрів, здолавши дистанцію у \”два кола\” по стадіону з результатом 2 хвилини 11,87 секунди.

Ігор ЧЕРЧАТИЙ

Погода