Інтерв'ю гравців, тренерів - 16-03-2013, 03:03 - sasa 173

Сергій Сілюк: \”Головне примушувати помилятись гравців \”Динамо\”

Сергій Сілюк: \”Головне примушувати помилятись гравців \”Динамо\”

Напередодні чергового відповідального поєдинку проти «Динамо» новачок «Ворскли» Сергій Сілюк дав відповіді на запитання прес-служби УПЛ.
 
− Сергію, чи завершилась вже твоя адаптація у новому колективі?
− Вважаю, що все минуло успішно. Як такої, адаптації я не потребую. По-перше, я не легіонер, давно граю у Чемпіонаті України, і всі команди мені добре знайомі. По-друге,  «Ворскла» минулою зимою зазнала чимало кадрових втрат, також достатньо гравців і поповнило склад полтавчан. Тому, за великим рахунком, всім потрібен час для від лагодження нових зв’язків.
 
− І тим не менше, чи почув ти якісь нові вимоги до себе порівняно з попередніми клубами, у яких виступав?
− Певні відкриття, звичайно, є, тому що раніше із Сергієм Свистуном я не працював. Загалом вимоги відомі, які я знаю, розумію, намагаюсь вийти на потрібний рівень. За всіх не скажу, але для мене зайвий раз повторювати не потрібно, що одна із засад сучасного футболу − це швидкій перехід від оборони до нападу і у зворотному напрямку. Детальніше говорити не стану, аби не відкривати тактичних таємниць.
 
− У першій частині сезону ти не мав достатньо ігрової практики. Зумів ліквідувати певні прогалини взимку?
− Дійсно, деякий час, можна сказати, пропустив. На зборах працював разом з усіма, сумлінно виконуючи загальний план кожного дня. Щоправда, тренувальна робота не впливала  результат, адже він у товариських зустрічах не головний. На офіційному рівні все виглядає набагато серйозніше.
 
− Справді, у двох зіграних турах «Ворскла» здобула нуль очок. Це об’єктивний показник чи могло бути інакше?
− Звичайно, могли набирати турнірні бали. Перш за все, згадується зустріч в Одесі, де ми припустились кількох помилок, пропустили необов’язковий гол. В атаці з «Чорноморцем» зіграли не так агресивно, як планували. Не склали руки і з «Шахтарем». Щоправда, тут дався взнаки швидкий гол у наші ворота. Відігратись можна було, втім, кожному зрозуміло, що проти такого суперника це важко.
 
− Багато хто зі спеціалістів відзначає, що не уявляють, як «Ворскла» збирається забивати…
− Я також не один раз чув подібне. Мені важко проаналізувати ситуацію. Єдине, що можу сказати, що як захищатись, так і загрожувати чужим воротам − це справа усієї команди, а не захисників чи нападників окремо. Гадаю, що позитивні зрушення будуть після розбору помилок, а це постійний процес. Будемо мати на увазі попередні промахи та рухатись далі.
 
− Які думки перед «Динамо». Ця гра буде схожа на попередню?
− Докладний розбір суперника попереду. Особисто я дивився матчі киян, та когось виділяти, порівнювати командні дії з тим, що було восени, не стану. У кожної команди бувають помилки, а, значить, їх можна буде використати. Головне примушувати помилятись гравців «Динамо». У тому, що на позитивний підсумок можна розраховувати завжди, переконуюсь згадуючи, коли разом із запорізьким «Металургом» виграли на стадіоні імені Валерія Лобановського 2:1, а я забив переможний гол.
 
− Останнє запитання про нинішнє становище «Ворскли». Як часто заглядаєте до поточного рейтингу команд?
− Як сказати… Звичайно, заглядаємо. Думками прагнемо догори. Кожен спортсмен хоче піднятись вище, особливо, коли є така можливість. 14-е місце нікому не до вподоби.

Погода