Новини - 11-06-2009, 08:06 - sasa 343

Сезон розпочинається 11 липня

Сезон розпочинається 11 липня

На засіданні Виконавчого комітету ФФУ було затверджено календар змагань ПРЕМ’ЄР-ЛІГИ на сезон 2009/2010 рр. Члени Виконкому підтримали проект, розроблений клубами-учасниками Об’єднання та затверджений більшістю на Загальних зборах. В.о. Президента Прем’єр-ліги Віталій ДАНІЛОВ аргументовано виклав позицію клубів і отримав схвальні відгуки від Президента ФФУ Григорія СУРКІСА та членів Виконкому.

Новий сезон розпочнеться 11 липня 2009 р. матчем за Суперкубок України. Місце проведення поєдинку найближчим часом визначить Дирекція ПЛ. 18-го числа того ж місяця стартує 1-ий тур Чемпіонату України. Осіння частина сезону завершиться 12 грудня, коли відіграють 17-ий тур національного Чемпіонату.

Зимова перерва у більшості клубів-учасників ПЛ завершиться 27 лютого 2010 р. Тоді на футбольних полях відбудуться матчі 18-го туру Чемпіонату України. Заключний тур призначений на 9 травня 2010 р., а у випадку необхідності 19-го числа того місяця відбудеться «Золотий матч». Фінал Кубка України запланований на 16 травня 2010 р.

Внесені на порядок денний засідання Виконкому ФФУ новий Договір про організацію та проведення змагань, зміни до Статуту ПЛ і Регламенту змагань ПЛ розглядатимуться на Раді стратегічного розвитку професіонального футболу за участю президентів клубів. Віталій ДАНІЛОВ відзначив ключовий характер та надзвичайну актуальність обговорюваних питань, які стануть основоположними для подальшого розвитку ПЛ. Також в.о. Президента Прем’єр-ліги наголосив на принциповій позиції клубів по затвердженню цих документів саме у редакції, схваленій учасниками Загальних зборів. Дата проведення Ради стратегічного розвитку професіонального футболу визначається.

fpl.ua

Погода