- 03-08-2015, 09:08 - sasa 150

Шахісти Полтавщини одночасно грають зі збірними… США, Індії та Німеччини

Шахісти Полтавщини одночасно грають зі збірними… США, Індії та Німеччини

Збірна команда ФЗШУ (Федерації заочних шахів України) нині одночасно грає три міжнародні матчі з національними збірними із заочних шахів, які представляють 3 континенти: США (Північна Америка), Індії (Азія) та Німеччини (Європа).

У цих матчах у складі збірної України виступають двоє наших земляків – президент Федерації шахів Полтавщини Григорій Щербов і Станіслав Суханицький. У матчі Україна – Німеччина (гра відбувається одразу на 100 дошках – із двох партій кожного учасника – білими і чорними фігурами) українці поки що програють – 64,5:72,5. Тут Станіслав Суханицький (дошка №80) набрав 1,5 очка у матчі з Гансом-Юргеном Шульцем (перемога і нічия), а Григорій Щербов (дошка №69) ще продовжує свій двобій на двох дошках (білими і чорними фігурами) з Гансом-Петером Ніффелером.

У матчі Україна – США (на 32-х дошках) Станіслав Суханицький (дошка №29), на жаль, програв дві свої гри Гарі Дескіну, а Григорій Щербов (дошка №28) ще продовжує свій двобій зі Стівом Грейгом. Тут українці поки що мінімально програють команді США – 11,5:12,5.

А ось у матчі Україна – Індія (на 26-ти дошках), який щойно розпочався, обидва наші земляки ще не завершили жодної із своїх партій. Тут Григорій Щербов (на дошці №19) грає з Пандавою Крішною, а Станіслав Суханицький (на дошці №22) – з доктором Ахатмою Нагараджа. У цьому матчі збірна України поки що веде в рахунку – 2,5:0,5.

В’ячеслав НАЙДЕНКО

Погода