Новини - 09-12-2009, 08:12 - sasa 221

Шандор і Павлов: чергова зустріч

Шандор і Павлов: чергова зустріч

Стала відомою бригада арбітрів, яка обслуговуватиме матчу 17-го туру у Полтаві між ”Ворсклою” та ужгордським ”Закарпаттям”. Головним арбітром призначено Андрія Шандора зі Львова.

Ім\’я львівського рефері, думається, не варто представляти не тільки полтавським, але й усім українським шанувальникам футболу. Ще більше він відомий наставнику ворсклян Миколі Павлова. Адже саме через його суддівство свого часу Микола Петрович не стримався на прес-конференції у висловах і змушений був на тривалий час піти з великого футболу. Конфлікт з Шандором Павлов вже мав за тренерства у ”Ворсклі”. У цьому сезоні львівський рефері обслуговував матч у Сімферополі. Господарі виграли з мінімальним рахунком 1:0, а Павлов достроково покинув поле через публічну незгоду з діями арбітра. Нагадаємо, що тоді Шандор вилучив полтавського коуча. ”Ворскла” подала протест на дії Шандора у матчі з ”Таврією”. Однак експертна комісія виправдала львів\’янина, не знайшовши ніякої крамоли в діях Шандора, хоча підстав для тривалої дискваліфікації рефері було придостатньо. Тим паче й сам суддя визнав помилку коли не зарахував чистий гол Маркоскі.

Зрештою полеміка Павлов-Шандор не обмежилася матчем у Сімферополі. Різноманітні ЗМІ опублікували інтерв\’ю як тренера ворсклян так і судді, де кожен ображав свого візаві. Зокрема Шандор назвав Павлова ”істеричкою”. Отже, варто очікувати нової зустрічі Павлова з Шандором. До того ж, невідомо чи буде знаходитися на тренерській лаві сам Микола Петрович. Адже в минулому турі у Львові Павлова знову було вилучено. Однак так чи інакше матч із ”Закарпаттям” дедалі стає все цікавіше. А якщо до всього цього додати ту обставину, що керує ужгордською командою Ігор Гамула, матч взагалі перетворюється на цікаве дійство. От тільки б арбітраж у жодної зі сторін не викликав незадоволення. Інакше знову чекай на суддівський скандал. Та, зрештою, кого нині в українському футболі здивуєш скандальним арбітражем.

Загалом же Андрій Шандор 14 разів судив матчі ”Ворскли” у яких полтавці здобули лише дві перемоги (дві за часі тренерства Павлова). П\’ять разів зіграли внічию і стільки ж разі програли.

Допомагатимуть Шандору будуть арбітри на лінії Олег Плужник та Сергій Букрєєв (обидва — Харкова). Четвертий арбітр, він же головний рефері матчу молодіжних складів — Юрій Грисьо (Львів). Делегат ФФУ — Володимир Трошкін (Київ). Інспектор — Віктор Дердо (Іллічівськ).

Нагадаємо, що матч ”Ворскла” – ”Закарпаття” відбудеться 12 грудня у Полтаві на стадіоні ”Ворскла”. Початок зустрічі о 16 годині.

Сайт уболівальників ”Ворскла”

www.fcvorskla.com.ua

Погода