Аматори - 22-07-2013, 10:07 - sasa 113

Шишацький кубок: скандали в Гадячі і Гребінці

Шишацький кубок: скандали в Гадячі і Гребінці

На футбольних полях Полтавщини зіграні матчі другого туру обласного турніру «Шишацький Кубок». Більшість поєдинків пройшли у напруженій та цікавій боротьбі. І не обійшлося без скандалів.  

ФК «Лубни» – ФК «Пирятин» 6:2 (3:0).
Турнір «Шишацький Кубок». ІІ тур. 21 липня. Лубни. Стадіон «Центральний». 156 глядачів. +19 С
Судді: А Звягінцев, І. Сухенко, В. Ковальов (усі – Кременчук).
«Лубни»: Жуль, Печарський, Личман (Ебенгу, 46), Петренко, Романенко (Панченко, 59), Головко, Голов’як, Артеменко, Христич, Копаніцин (Ламіне, 46), Оченашенко (Богомолов, 46). Тренер: А. Гришанович.
«Пирятин»: І. Бих (Олефіренко, 46), С. Бих, Калімбет (Спірін, 79), Манія, Марачевський, Ростопіра (Сердюк, 67), Майструк, Федан, Проскурня, Сергієнко, Гребенюк. Тренер: С. Плетінь.
Голи: Голов’як (8, 38, 40), Христич (59, 69), Артеменко (61) – Проскурня (48, 90).

У цьому поєдинку сильнішими виявилися молоді виконавці ФК «Лубни», з яких найстаршим гравцем на полі був сенегалець Сол Ламіне (1991 рік народження).

Гра була бойовою, видовищною і багатою на голи. Особливо помітним на полі був вихованець лубенського тренера Олександра Сердюка 17-річний Василь Голов’як, який відзначився «хет-триком», а ще міг забити і більше м’ячів у ворота суперників. Спостерігаючи за грою юних лубенців було видно,  що їх наставник Анатолій Гришанович на майбутнє «робить ставку» на молодь, яку вже у матчах «Шищацького Кубку» потихеньку готовить до другого кола першолігового чемпіонату області з «подумкою» на вищий обласний футбольний ешелон наступного року. Щодо суперників, то у них ніяких шансів на позитивний для них результат не було. Серед пирятинців відзначимо старанність і вправні дії ветеранів команди Вадима Гребенюка і Олега Проскурні. Останній, власне, і відквитав два голи-престижу.  У підсумку – переконлива перемога лубенців, серед яких не було одного з кращих гравців команди Ігоря Реутова.

У групі № 8, гадаю, все вирішиться в останньому третьому турі змагань. Це стало ясно після важкої перемоги у Гребінці місцевого «Локомотиву» над командою «Зеніт» (Калайдинці) – 3:2. Причому, за рахунку 2:2 на останній хвилині матчу миргородський арбітр Якименко призначив досить сумнівний пенальті у бік воріт гостей і його чітко виконав гребінківчанин – 3:2 на користь залізничників, які виходять в одноосібні лідери групи. Цікаво, що відсутність порущення з боку гравця Зеніта Євгеном Стригуновим зафіксоване на відеокамеру і цей епізод найближчим часом вийде в інтернет-мережі. Тепер у групі № 8 все вирішиться в Лубнах на стадіоні «Центральний» 27 липня (субота), коли у парах зустрінуться: «Зеніт» (Калайдинці) – ФК «Пирятин» (початок: 17.00) і ФК «Лубни» – «Локомотив» (початок: 19.00).

З інших матчів третього туру «Шишацького Кубку» відзначимо мінімальну перемогу 1:0 в рідних стінах градизького «Темпу» над командою «Колос» (Пашківка) завдяки влучному удару Антона Оганесова (група № 7).

Також відзначимо рахунок 10:1 (група № 1), який наразі є лідером змагань. Це відоме «Нове Життя» розгромило вдома «Маяк» із Котельви.

Скандалом завершився поєдинок у Гадячі (група № 6), де місцевий «Псел-Райз» приймав ФК «Жоржівка». Зустріч завершилася перемогою гостей – 2:1, але керівництво гадяцької команди подаватиме протест до організаторів турніру, бо у складі «Жоржівки» виявлений гравець з пропискою у Сумській області, який ніколи не був задіяний у чемпіонаті Полтавщини…

Юрій КЛИМЧЕНКО

Погода