Першість Полтавщини - 12-05-2013, 10:05 - sasa 181

Шишаки виходять в лідери

Шишаки виходять в лідери

ФК «Лубни» – ФК «Шишаки» 1:2 (1:1).
Чемпіонат області. Перша ліга. Група «А». IV тур. Лубни. 12 травня. Стадіон «Центральний». +26 градусів. 262 глядачі.
Судді: Б. Щербаков, В. Капшук, Є. Сухенко (усі – Кременчук). Інспектор: С. Ушкань (Кременчук).
ФК «Лубни»: Кулик, Романенко, Козлов, Макросноп, Бараннік, Гончаренко, Загоруйко, Молдавець (Копаніцин, 53 (Бойко, 81)), Ебенгу, Ювженко (Головко, 75), Реутов. Тренер: А. Гришанович.
ФК «Шишаки»: Макаренко (Гирка, 46), Глушко (Шило, 78), Харітенко, Дрофич, Гришко, Нечипоренко, Загородній (Борідко, 70), Колесніков, Скубій (Іваниця, 46 (Каюн, 86)), Хоменко, Тимченко. Тренер: А. Шарлай.
Голи: Макросноп (42, з пенальті) – Нечипоренко (21), Хоменко (73).

Цей матч викликав неабиякий інтерес серед любителів футболу Лубен. Адже це був перший домашній і дебютний поєдинок у першій лізі обласного футболу цього року для ФК Лубни.

Йому передувало офіційне відкриття змагань, в якому з привітаннями виступив мер міста Олександр Грицаєнко. Також численні глядачі стали свідками вручення звання «Кращий футболіст Лубен-2012» лубенцю Марку Гришановичу, який отримав цю нагороду за підсумками цьогорічного референдуму між фахівцями футболу та уболівальниками. Приз вручила редактор обласного тижневика «Вісник» Людмила Бірюкова.

 

\"\"

 

А далі глядачі були свідками справжнього футболу, який зовсім не поступається вищоліговим обласним баталіям. Поєдинок можна назвати «Матчем не використаних можливостей». Особливо глядачам сподобався перший тайм зустрічі, в якому за теплої погоди гравці обох команд були свіжішими. Більше моментів забити було у господарів, які не скористалися хорошими нагодами відкрити рахунок. Але це зробили гості. Штрафний удар чітко виконав вихованець лубенського футболу Дмитро Нечипоренко і при цьому досвідчений страж воріт лубенців Олександр Кулик дещо помилився при «обробці м’яча» і смугастий опинився у сітці воріт господарів – 1:0 повели в рахунку шишацькі футболісти.

 

По завершенні першого тайму лубенцям вдалося зрівняти рахунок після вдалого виконання пенальті Станіславом Макроснопом, якого збили у штрафній гостей. 

Другий тайм зустрічі не був схожим на перший – вдавалася спека. Але цього дня більше пощастило гостям, у складі яких колишній гравець ФК «Лубни» Юрій Хоменко прорвав захист лубенців і забив вирішального і переможного м’яча.

 

\"Шишаки

 

За останні хвилини зустрічі господарі чинили гострі атаки на ворота суперника, але не змогли хоча б зрівняти рахунок. Цього дня їм не щастило. У підсумку – 2:1 на користь ФК «Шишаки», який стає одноосібним лідером змагань. А по завершенні футбольного поєдинку дирекцією стадіону «Центральний» проводилась речова лотерея серед уболівальників, які заслужено отримали два цінних призи – електричну пароварку і футбольний м’яч з автографами гравців ФК «Лубни».

Юрій КЛИМЧЕНКО

Погода