Матчі - 08-04-2023, 12:04 - admin 12604

Шість з шести проти «Інгульця»

У матчах цього сезону проти команди з Петрового «Ворскла» набирає максимум очок.
Шість з шести проти «Інгульця»

“Ворскла” (Полтава) – “Інгулець” (Петрове) 1:0 (0:0)

Протокол матчу.

Після матчу в Олександрії, який полтавці програли з розгромним рахунком, головний тренер «Ворскли» Віктор Скрипник сказав, що команда дивиться не вгору, а вниз.

І це не були якісь награні слова. Після п’яти поспіль матчів без перемог ворсклян перетворилися з міцного середняка, який за сприятливих умов може поборотися за місце в першій шістці, на колектив, якого від зони вильоту відділяє всього кілька очок. Тому матч чергового туру проти «Інгульця» був з розряду тих, які називають матчами за шість очок. Особливо з урахуванням того, що за рахунок вдалого весняного старту під керівництвом нового головного тренера Сергія Ковальця петровці випереджали «Ворсклу» в турнірній таблиці на два очки.

На «лобовий» матч – без бразильців у стартовому складі

Стартовий склад від Віктора Скрипника не те, щоб здивував. Бразильських легіонерів після відновлення чемпіонату не критикував хіба лінивий. Але коуч полтавців продовжував давати їм ігровий час. Тому цілком міг зробити це і в грі проти «Інгульця». Однак, ні Рамірес, ні Лопес, ні Феліпе у стартовому складі не вийшли.

Зате вперше з стартових хвилин після повернення в команду з’явився Ібрахім Кане. Рідний лівий фланг півзахисту малійця поки безальтернативно відданий кращому бомбардиру команди Сефері. Тому Ібрахім атакував переважно справа, без особливого успіху і в середині другого тайму поступився місцем на полі Денису Олійнику.

Рівний перший тайм

Якщо в матчі з «Металістом-1925» полтавцям краще вдався перший тайм, то в звітній грі було навпаки. У першій половині гри проти «Інгульця» «Ворскла» не мала переваги. Тривала в’язка гра в середньому темпі практично без реальних гольових нагод.

Уперше серйозно загрожували воротам суперника полтавці аж на 44-й хвилині. Олександр Скляр, який десятьма хвилинами раніше замінив травмованого Владлена Юрченка, відібрав м’яча у Смолякова й виконав пас на лінію воротарського майданчика. У цьому моменті добре зіграли захисники.

Другий тайм – за «Ворсклою»

Як це часто буває в рівних матчах, хід гри змінює вдало використане стандартне положення. На 49-й хвилині Бацула виконав подачу зі штрафного на ближню стійку, де добре головою зіграв Павлюк, який випередив суперників і продовжив політ м’яча на дальню стійку. Там уже був Олександр Скляр. Півзахисник ворсклян розсудливо не став пробивати по воротам, адже й кут був гострий, і воротар суперника встиг зайняти правильну позицію. Натомість Олександр віддав верховий пас за спину Білику, й Василю Кравцю залишалося з метра вразити ударом головою порожні ворота – 1:0.

Гол додав упененості «Ворсклі» й до кінця матчу полтавці могли кілька разів подвоїти рахунок. На 73-й хвилині зовсім трохи не вистачило Ігорю Пердуті. Захисник «замикав» дальню стійку ударом головою й пробив трохи неточно. На 85-й хвилині під поперечину після пасу Степанюка пробивав Олійник – воротар переводить м’яча на кутовий. А вже в компенсований час Лопес, який нещодавно вийшов на заміну, здійснив хороший прохід правим флангом і не зумів акцентовано пробити. Хоча проглядалася передача вліво на Сефері, який перебував у кращому становищі.

«Інгулець» не сидів у глухому захисті. Гості пробували різні варіанти. Оскільки підійти до штрафного майданчика не вдавалося, підопічні Ковальця пробивали здалеку – Ісенко легко забирав ці м’ячі. Останню нагоду відігратися «Інгулець» втратив на 89-й хвилині, коли Ісенко у красивому стрибку випередив Марусича й перехопив простріл з лівого флангу атаки гостей. Підсумок епізоду – жовта картка для Марусича за грубу гру проти воротаря.

1:0 – «Ворскла» здобуває важливу перемогу і, як мінімум тиждень, може дихати вільніше.

Олександр Данник

Фото – Прес-служба УПЛ

Погода