- 08-06-2010, 11:06 - sasa 208

\”Шкіряний м\’яч\” у Лубнах виграли дніпропетровці, а в Україні – вінничани

\”Шкіряний м\’яч\” у Лубнах виграли дніпропетровці, а в Україні – вінничани

У Лубнах відбулися зональні змагання на призи Клубу «Шкіряний м’яч» переможцями яких стали дніпропетровці.

Стадіон «Центральний» в Лубнах вперше у своїй історії приймав всеукраїнські зональні змагання з футболу «Шкіряний м’яч-Кубок Кока-Кола» серед юнаків 1998 року народження. Суперниками команди Лубенської ДЮСШ (тренер Олександр Сердюк) були команди «Гірник» (Дніпрорудне) Запорізької області і ФК «Придніпровськ» з Дніпропетровська. Лише переможець турніру потрапляв до фінальної частини змагань. На жаль, лубенській команді не судилося бути кращою за своїх опонентів.

У грі з дніпропетровцями явно відчувалася перевага гостей. Матч між фаворитами турніру завершився внічию – 1:1 (гол у лубенців забив Владислав Тягній). За підсумками змагань до головного фіналу вийшов ФК «Придніпровськ», який за більшою різницею забитих м’ячів ніж лубенці переміг запорізьку команду.

На урочистому закритті турніру вшановували кращих футболістів. Кращими гравцями у кожній з команд визнано: Владислав Кривчун (Лубни), Дмитро Резніченко (Дніпропетровськ), Костянтин Гриппа (Дніпрорудне). Також визначені кращі у жонглюванні м’яча, ударах на влучність (переміг лубенець Володимир Петренко), ударів на дальність. Перемогу в змаганнях з елементами техніки гри виборола дніпропетровська команда. Вона ж, і стала фіналістом всеукраїнських змагань. Щодо лубенців, то юним вихованцям відомого тренера Олександра Сердюка потрібно ще працювати і працювати, вдосконалюючи техніку гри та вміння у вирішальні моменти забивати потрібні м’ячі у ворота суперників. Тоді і з’являться бажані високі результати.

Технічні результати: «ДЮСШ» (Лубни) – ФК «Придніпровськ» (Дніпропетровськ) 1:1, «Гірник» (Дніпрорудне) – «ДЮСШ» (Лубни) 0:3, ФК «Придніпровськ» – «Гірник» 3:0.

Днями у Києві вже відбувся фінал кращих восьми команд країни і перемогу у головному фіналі здобула «Нива» з Вінниці (тренер Сергій Кучер), яка перемогла 1:0 ровесників зі Львову. У вересні юні вінницькі футболісти  захищатимуть честь України в Йоганнесбурзі (ПАР) серед 45 команд на юнацькому клубному чемпіонаті Світу.

Юрій КЛИМЧЕНКО

Погода