Першість Полтавщини - 05-07-2014, 09:07 - sasa 197

СК Полтава – чемпіон першого кола

СК Полтава – чемпіон першого кола

ФК «Лубни» – ФК «Глобине» 2:4 (1:2).
Чемпіонат області. Вища ліга. 11 тур. 5 липня. Лубни. Стадіон «Центральний». 156 глядачів. + 28С.
Судді: С. Ляшенко, Б. Надутік, В. Якименко (усі – Миргород). Делегат-інспектор: В. Панченко (Диканька).
«Лубни»: Потерайло, Захарченко, Бувалець, Ламіне, Близнюк, Загоруйко, Богомаз, Ебенгу (Лавріненко, 68), Печарський, Тупоровський (Мандрика, 66), Сергієнко. Тренер: А. Гришанович.
«Глобине»: Чумак (Клаптенко, 87), Воронченко, Олефір, Ротань, Черномор, Козубенко (Городчанін, 82), Козлов, Смирнов (Оганесов, 60), Гребинюк, Миславський (Клімов, 68), Кувшинов (Винник, 46). Тренер: С. Мурадян.
Голи: Близнюк (10), Богомаз, 79, з пенальті) – Козлов (5), Гребинюк (16), Ротань (59), Оганесов (65).
На 70 хв. не реалізував пенальті Близнюк (воротар).

Спочатку зазначу, що до футбольних Лубен цього дня прибула зіркова команда. Я спостерігав за грою всіх колективів, що беруть участь у цьогорічному чемпіонаті Полтавщини і роблю висновок, що на сьогодні глибинці є найсильнішою командою на теренах області. І юним лубенцям важко, поки що, важко конкурувати з такими футбольними грандами. Але віддамо належне молодим підопічним тренера Анатолія Гришановича, який лише поступово створює боєздатний колектив однодумців, які вже анпочатку матчу створили два голеві моменти біля воріт гостей. А глобинці не забарилися з голом, який вже на 5 хв. провів Артем Козлов. Відквитав рахунок Ігор Близнюк, який обвів декількох захисників глибинці і вколотив м’яча у самісіньку «дев’ятку». Завершився перший тайм 2:1 на користь гостей завдяки влучному удару головою досвідченого Олександра Гребинюка.

Після перерви знову настала перевага у грі досвідченіших гостей, які завдяки влучним ударам Петра Ротаня і Антона Оганесова доводять рахунок до 4:1. Прикрим для лубенців став момент, коли Ігор Близнюк не забиває пенальті (воротар). І все ж скоротити рахунок у цьому бойовому поєдинку вдається капітану команди Едуарду Богомазу, який вдало виконав заслужений одинадцятиметровий удар. Підсумок цього цікавого і напруженого протистояння – 4:2 на користь ФК «Глобине», яке піднялося у турнірній таблиці на п’яте місце.

Результати інших матчів останнього 11 туру першого кола:

«Колос» (Дмитрівка) – ФК «Шишаки» 2:0

За декілька днів до цього поєдинку наставник команди з Дмитрівки Анатолій Базавлук автору цих рядків повідомив, що «Колос» вдома здолає суперника. Так воно і сталося: колосівці дали справжній бій іменитим гравцям шишацької команди і перемогли їх з рахунком 2:0. Голами відзначилися Максим Остапець і Олександр Кісіль.

ДЮФШ ФК «Ворскла» (Полтава) – ФК «Рокита» 3:5

У переможців по два голи провели Роман Словак і Микита Вовченкоі і один м’яч забив Володимир Корнійчук.

«Фламінго» (Комсомольськ) – «Олімпія» (Савинці) 3:0

Після двох поспіль поразок «Фламінго» дав справжній бій «Олімпії», яка витіснила комсомольців з другої сходинки турнірної таблиці. У переможців два голи провів Ігор Котвицький і один Олексій Топор.

СК «Полтава» – «Нове Життя» (Андріївка) 1:1

 

СК Полтава після першої нічиї в сезоні, залишається на чолі турнірної таблиці. Полтавці стали чемпіонами першого кола.

 

ФК «Карлівка-2» – ФК «Глобине» 4:6 (пропущений матч 7 туру).

Турнірне становище та календар >>>>

Юрій КЛИМЧЕНКО

Погода