Новини - 26-03-2011, 10:03 - sasa 233

Сім золотих нагород із Черкас

Сім золотих нагород із Черкас

Два дні у Черкасах тривав третій чемпіонат України з окремих вправ пауерліфтингу за версією УБПФ (Української Бездопінгової Федерації пауерліфтингу).

 

Змагання, які зібрали більше чотирьохсот спортсменів з усіх куточків країни, складалися з трьох вправ – жим, присід і тяга. Тобто, у кожній з вищевказаних вправ був свій чемпіонат, де пауерліфтингісти самі обирали собі. Як і завжди, найбільша кількість учасників змагалася у жимі штанги лежачи. Полтавщину на чемпіонаті у цій вправі представляли дві жінки, які посіли високі місця. Це лубенка Ірина Педоряка, яка здобула «золото» у ваговій категорії до 90 кг і мешканка Семенівки Валентина Дворак – срібна медаль у вазі до 80 кг. Ще лубенка Ольга Хорошко посіла IV місце (вага до 63 кг). Серед чоловіків Олександр Плінча з Зінькова виконав норматив майстра спорту України за версією УБПФ (вагова категорія 82,5 кг).

 

Наступного дня важкоатлети Лубенської Бездопінгової Федерації пауерліфтингу ще більше вибороли нагород, демонструючи високі результати у вправах у присіданні і становій тязі. Серед жінок Ірина Педоряка посіла І місце, встановивши новий національний рекорд для своєї вікової групи і вазі за версією УБПФ. Майстер спорту міжнародного класу Сергій Колісник виборов „золото” у вазі до 100 кг (вік 45-49 років) і посів ІІ місце у „абсолютці”. Ветеран спорту у віковій групі 65-69 років (вага 82,5 кг) здобув золоту нагороду, встановивши національний рекорд. І у становій тязі лубенцям Ірині Педоряці, Сергію Коліснику і Володимиру Василенку дісталися нагороди найвищої проби. У підсумку важкоатлети привезли до Лубен сім золотих медалей. Вони вдячні за підтримку у підготовці і поїздці  на змагання лубенцю Олегу Ковбасі. На чемпіонаті у Черкасах лубенські спортсмени запропонували організаторам наступні подібні змагання провести у спортивних Лубнах. 

Юрій КЛИМЧЕНКО

Погода