Новини - 14-01-2010, 09:01 - sasa 205

Сім золотих, одна срібна нагорода…

Сім золотих, одна срібна нагорода…

Знову прославилися лубенські важкоатлети на всеукраїнській спортивній арені.

Нещодавно у Білгород-Дністровському Одеської області відбувся ІІІ міжнародний турнір з жиму лежачи під назвою «Кубок Чорного моря» за версією Української бездопінгової Федерації пауерліфтингу. Як повідомив голова правління міської громадської організації «Лубенська Бездопінгова Федерація Пауерліфтингу» Сергій Колісник, Полтавщину на змаганнях представляли четверо важкоатлетів-лубенців. Вони здобули вісім високих нагород, з яких сім золотих і одну срібну.

Нажаль у змаганнях не змогли взяти участь спортсмени з Росії і Білорусі. Лише команді Молдови вдалося здолати негоду і боротися за медалі турніру. Спочатку виступали жінки. Лубенчанка, кандидат у Майстри спорту України, Ірина Педоряка виборола золоту медаль у ваговій категорії до 90 кг у своїй віковій групі. Також Ірина спробувала свої сили у відкритій віковій групі (серед всіх) і теж була кращою. Серед чоловіків у ваговій категорії до 82,5 кг та у віковій групі 65-69 років «золото» здобув ветеран спорту Володимир Василенко. У ваговій категорії 100 кг виступав лубенець, майстер спорту міжнародного класу Сергій Колісник (вікова категорія 45-49 років), який виборов дві золоті нагороди, виступаючи у двох дисциплінах – «екіпірувальній» і «безекіпірувальній». Також він спробував свої сили у відкритій віковій групі і виборов при цьому «срібло».

На турнірі найвидовищнішим було змаганя серед «великих чоловіків». У ваговій категорії 145 кг майстер спорту міжнародного класу, лубенець Роландас Лукощявичюс підняв штангу вагою у 212,5 кг, яка стала найбільшою вагою на цих змаганнях. Роландас здобув для лубенської команди дві золоті медалі (ветерани і відкрита вагова категорія). Організатори турніру запропонували конкурс на жим лежачи власної ваги спортсмена на кількість разів. Лубенець Роландас Лукощявичюс вижав 137,5 кг 17 (!) разів. До цього ніхто з важкоатлетів не зміг виконати кращий результат.

 – Відзначимо, що 2009 рік для лубенських важкоатлетів став вирішальним у спортивних змаганнях,  – розповідає Сергій Колісник, голова правління міської громадської організації «Лубенська Бездопінгова Федерація Пауерліфтингу». – Ми здобули у змаганнях 2009 року такі звання: два чемпіони Світу, два Майстри спорту міжнародного класу, три майстри спорту України та десять чемпіонів країни. У планах команди лубенських пауерліфтингістів – успішні виступи на чемпіонатах України, Європи і Світу.

Юрій КЛИМЧЕНКО

НА ФОТО: Лубенські пауерліфтингісти (зліва направо): Сергій Колісник, Роландас Лукощявичюс, Ірина Педоряка, Володимир Василенко.

Погода