Матчі - 03-12-2016, 09:12 - Націоналіст 192

Снігова вистава у Полтаві

Снігова вистава у Полтаві

«Ворскла» (Полтава) – «Динамо» (Київ) – 2:2

«Ворскла»: Непогодов, Сімінін, Дитятьєв, Чеснаков (к), Пердута, А. Ткачук, Д. Кравченко (Загорулько. 90). Одарюк (Бартуловіч 59), Турсунов, Ребенок (Зарічнюк. 82), Кобахідзе.

Тренер – Василь Сачко

«Динамо»: Рудько. Морозюк, Хачеріді, Віда, Макаренко. Рибалка. Ярмоленко (к), Гармаш, Сидорчук, Циганков (Бєсєдін, 59), Мораєc (Громов, 81).

Тренер – Сергій Ребров

Голи: Турсунов, 15, Ребенок, 34 – Сидорчук, 5, Ярмоленко 14 (з  пен.).

Попередження: Дитятьєв, 10, Чеснаков, 14, Одарюк, 25, Бартуловіч, 65, Сімінін, 72 – Бєсєдін 70.

Полтавська «Ворскла» завершила останній матч календарного року почесною нічиєю з київським «Динамо».

Хоча розпочиналося для підопічних Василя Сачка все не дуже райдужно. Гості, як здалося, першими пристосувалися до засніженого поля і вже до 14-ї хвилини забезпечили собі комфортну перевагу в рахунку. На 4-й хвилині Мораєс вийшов сам на сам з Непогодовим і відпасував вправо на Сидорчука, який забивав у порожні ворота. Півзахисник “Динамо” мав час навіть зробити популярне нині селфі, але ремонт iphone киев завадив це зробити.

«Ворскла» потроху почала приходити до тями й щось створювати попереду. Причому в атаці полтавці не демонстрували чогось надзвичайного. Усе зводилося до простих закидать уперед на Кобахідзе, який цього вечора грав єдиного нападника. Сандро протягував м’яча до штрафного майданчика й далі вже виникала небезпека. Полтавці мали зрівнювати рахунок після подачі кутового, але удар Дитятьєва прийняла на себе стійка.

«Динамо» у дебюті матчу виглядало агресивніше в атаці. На 14-й хвилині після подачі кутового Ткачук затримав руками суперника в своєму штрафному майданчику й арбітр призначив пенальті. Хоча жовту картку в цьому епізоді Юрій Вакс чомусь пред’явив Володимиру Чеснакову. «Вирок» чітко виконав Ярмоленко.

Початок матчу склався для господарів чи ненайгірше. І здавалося, що надалі кияни не матимуть особливих проблем. Мабуть, так подумали й самі підопічні Сергія Реброва. Але втратили концентрацію вже через хвилину після другого голу. Кобахідзе віддав на хід по лівому флангу Ребенку, Павло навісив до штрафного майданчика. Передача була на скільки точною, що Турсунову не довелося робити ніяких зайвих кроків. Санжар просто поклав корпус, піймавши м’яча зльоту – 1:2.

Зрівняла рахунок «Ворскла» на 33-й хвилині. Знову не обішлося без Кобахідзе, який увійшов до штрафного майданчика, хитнув опонента і, не довго думаючи, пробив. Рудько не зміг зафіксувати слизький м’яч. Першим на добиванній був Ребенок, який, пробиваючи в акробатичному стрибку, відправив м’яча у ворота.

На початку другого тайму «Ворскла» втратила найреальніший шанс вперше в матчі вийти вперед. Кобахідзе вкотре втік від захисників «Динамо» й виходив практично сам на сам з Рудьком. Але удару Сандро в дальній кут зовсім трішки не вистачило точності.

У «Динамо» в другому таймі варто відмітити два моменти. Дуель Ярмоленка й Непогодова, яку виграв воротар «Ворскли». Й удар Сидорчука з району одинадцятиметрової позначки. Півзахиснику динамівців необхідно було просто влучити в ворота, але його постріл прийшовся трохи вище.

Чотири хвилини, додані Юрієм Ваксом, пройшли під знаком бажання киян вирвати таки три очки. Але й «Ворскла» намагалася не закриватися на своїй половині поля. Нічия, напевно, стала закономірною. Гості занадто рано повірили в підсумковий успіх, а полтавці в черговий раз у цьому сезоні продемонстрували характер. Шкода тільки, що одну з найкращих ігор своєї команди вживу змогли побачити лише близько тисячі глядачів.

Олексадр Данник

Погода