Стрічка новин - 20-11-2022, 03:11 - admin 11522

Стадіони з оригінальним дизайном

Стадіони з оригінальним дизайном

Головне призначення футбольного стадіону полягає в забезпеченні перегляду матчів для вболівальників.

Проте, незважаючи на це, кожна така споруда є в певному сенсі унікальною й має власну історію. У цій статті ми пропонуємо вам короткий огляд стадіонів з оригінальним дизайном. До слова, непогані проекти дизайну інтер’єрів в Києві (дизайн интерьеров Киев) пропонує студія NewDesign. Отже, почнемо.

Стадіон «MetLife» (Сполучені Штати Америки)

Стадіон «MetLife» розташовується в Нью-Джерсі й був відкритий дванадцять років тому. Напевне, стадіон, на будівництво якого витрачено 1,6 міліарда доларів не може не мати якихось родзинок. У випадку «MetLife» – це система художнього освітлення. З настанням сутінків арена починає сяяти, немов кристал. Також освітлення відрізняється і в день матчу: воно залежить від того, які команди мають зійтися сьогодні на полі. «MetLife» – це єдиний стадіон без даху в США, на якому проводяться матчі Національної футбольної ліги.

Стадіон «Уемблі» (Великобританія)

Звісно, який же огляд без старого-доброго «Уемблі»? Звісно, зараз це не старий класичний «Уемблі», який було відкрито майже 100 років тому. Новий стадіон було збудовано на місці старого й здано в експлуатацію в 2007-му році. Відмінною рисою сучасного «Уемблі» в плані дизайну є однопрогоновий дах висотою 134 метри. Це наймасштабніша конструкція подібного типу в усьому світі.

Відзначимо, що на будівництво «Уемблі» було витрачено не набагато менше, ніж на будівництво «MetLife» – 1,5 міліарда доларів.

Стадіон «Qi Zhong» (Китай)

«Qi Zhong» – не футбольна, а тенісна арена. Але в цьому огляді ми не могли не віддати їй належне через оригінальне дизайнерське рішення. Сталевий дах стадіону виконаний у формі квітки магнолії, яка є символом Шанхая. «Квітка» складається з восьми «пелюсток» і всього за вісім хвилин може або повністю відкриватися, або повністю закриватися. Для тенісних матчів це дуже актуально, оскільки вони, на відміну від футбольних, перериваються на час дощу. А так і глядачі, і спортсмени вже через 10-15 хвилин знову можуть насолоджуватися грою.

Стадіон «Госпін Долац» (Хорватія)

Для того, щоб будувати оригінальні стадіони зовсім не обов’язково вкладати величезні гроші. Доведено Хорватією. В 1984-му році тут був відкритий стадіон «Госпін Долац» (на головному фото). Його родзинка – це розташування серед крутих скель та історичних пам’яток. Тому кожен вболівальник, сидячи на трибунах невеликого затишного стадіону, може бачити не лише футбольний матч, а й прекрасний ліс, озеро, гори й оглядову башту.

Стадіон «Marina Bay» (Сінгапур)

Завершує наш невеличкий огляд сінгапурський стадіон «Marina Bay». Думаєте плавучих стадіонів не існує? А ось і ні! Цей стадіон було відкрито в 1995-му році спеціально для національної збірної Сінгапуру по футболу. Зараз крім спортивних подій там також проводяться концерти, виставки та інші культурні заходи. Дизайн цьому сприяє.

Справа в тому, що трибуна для глядачів місткістю 30 000 осіб розташована на суші, а ігрове поле – повністю в воді.

А на яких стадіонах з оригінальним дизайном доводилося бувати вам? Діліться своїми враженнями в коментарях.

Погода