- 24-02-2011, 09:02 - sasa 180

Стадіон \”Ворскла\” готується до матчу з \”Металістом\”

Стадіон \”Ворскла\” готується до матчу з \”Металістом\”

5 березня «Ворскла» вдома приймає харківський «Металіст». Працівники ФК «Ворскла» вже почали підготовку газону до цієї гри.

На щастя, снігу цієї зими випало небагато. Нагадаємо, що минулого року, щоб прибрати поле, довелося брати техніку, призначену для очищення злітно-посадочних смуг в аеропорту. Цього разу працівники технічних служб футбольного клубу планують впоратися власними силами. Керував процесом головний агроном Володимир Ловкий. З ним і поспілкувався журналіст прес-служби.

– Ми розраховували на гірші умови, – розповів Володимир В\’ячеславович. – Встигли підняти температуру ґрунту, і зараз прибираємо сніг, щоб не утворилася сніжна цвіль. Після цього ми сховаємо газон під плівку.

– Для Полтави прогноз погоди не дуже втішний. Як може позначитися холод на якості газону?
– До 9-го березня за прогнозами до -10 градусів. Поле буде готове, як ігрове, але зеленим воно навряд чи стане. Ми будемо намагатися зробити все, що в наших силах. Зараз «розбудили» траву завчасно, це не може бути для неї сприятливим моментом. Все одно, що розбудити дитину, і тут же змусити його гратися (сміється). Ми будемо допомагати газону відновитися спеціальними добривами та мікроелементами.

Погода