Кубок Полтавщини - 10-04-2011, 10:04 - sasa 147

Стартував футбольний сезон на Полтавщині

Стартував футбольний сезон на Полтавщині

Стартував цьогорічний розіграш Кубка області, в якому боротьбу повели дев’ять команд.

               
ФК «Лубни» – «Псел» (Гадяч) 1:3 (0:0).
Кубок області. 10 квітня. Лубни. Стадіон «Торпедо». 100 глядачі. + 10 С. Сніг.
Судді: Ю. Павлюченко, О. Матяш (обидва – Полтава), В. Харченко (Диканька).
Інспектор: В. Олексенко (Миргород).
Голи: Морозенко (85) – Михайленко (60), Безуглий (69), Кузуб (75).
ФК «Лубни»: Болюх, Литвин (Головко, 70), Макорін, Величко, Бараннік (Романенко, 54), Нечипоренко, Хоменко, Дубницький (Морозенко, 78), Ковтун, Гришанович (Шоха, 63), Загоруйко. Тренер: Анатолій Гришанович.
«Псел»:  Цибулько, Негреєв, Безуглий, Скоропис (Бражник, 67), Ткаченко (Шийка, 80), Баштовий, Гриценко (Кузуб, 77), Михайленко (Кійко, 82), Киричко, Личман, Сизьон. Тренер: Юрій Киричко.
Попередження: Баштовий, Гриценко, Кійко, Личман.
Вилучення: Личман (друге попередження).

 

На футбольних полях Полтавщини у неділю були зіграні три поєдинки. Матч між полтавськими командами СК «Полтава» і «Молодь» відбудеться у середу, 13 квітня, у зв’язку з участю останніх у чемпіонаті України серед юнаків. Щодо поєдинку в Лубнах, то за не футбольної погоди у першому таймі повністю домінували господарі поля, які створили чимало голевих моментів біля воріт гадяччан. Лише штрафних ударів після грубощів гостей лубенці виконали шість. Але м’яч «не ліз» у ворота опонентів, які захищав досвідчений Володимир Цибулько. До речі, у складі гадяччан окрім голкіпера, виступали колишні гравці-миргородці ФК «Велика Багачка» – Олександр Безуглий та Юрій Баштовий. Вони зіграли вдало, і невтомному Безуглому вдалося провести гол. Відзначимо відоме футбольне прислів’я – «Не забиваєш ти – забиває суперник». Так воно і сталося.

 

У першому таймі повністю домінували господарі поля, які могли відзначитися, принаймні, чотири рази. Але цього дня футбольна кубкова фортуна була на стороні підопічних граючого тренера Юрія Киричка і відомого Василя Ванди. Найбільш резонансніншим запам’ятався гол у виконанні Сергія Кузуба. Він вийшов на заміну і метрів з 30 вколотив м’яча у самісіньку «дев’ятку» – 3:0 на користь гостей. Звичайно, цей несподіваний і сенсаційний результат не міг не розчарувати лубенців, які протягом зустрічі домінували на полі. І на завершення поєдинку юному гравцю ФК «Лубни» Максиму Морозенку вдалося сквитати одного м’яча. У підсумку цікавого і напруженого кубкового двобою господарі за певних і відомих причин несподівано поступилися супернику – 3:1 на користь гадяцьких футболістів. Через тиждень ми чекаємо нового кубкового двобою, в якому амбітним лубенцям щоб вийти до наступного етапу змагань потрібно у Гадячі забивати мінімум два м’ячі. Чи можливо це – покаже час.

 

Інші матчі Кубка Полтавщини принесли такі результати. Вдома ФК «Миргород» не зумів відстояти нічию проти ФК «Рокита» Великобагачанського району, у складі якого виступають чимало колишніх гравців-полтавців з «Ниви» (Філенкове). Спочатку гості відкрили рахунок – відзначився Антон Ткаченко. Потім миргородець Олександр Назаренко зрівняв рахунок – 1:1. Але не судилося підопічним Миколи Крамаренка відстояти нічийний рахунок. За чотири хвилини до завершення поєдинку переможний гол провів Дмитро Касьян. У підсумку – перемога гостей – 2:1 і все вирішиться у матчі-відповіді у Рокиті за тиждень.

 

У Дмитрівці місцевий «Колос» приймав новачка футбольних перегонів ФК «Фламінго» (Комсомольськ). Долю матчу вирішив єдиний гол господарів Ігоря Котвицького. Хоча могли відзначитися забитими м’ячами досвідчені і колишні гравці кременчуцького «Гірника» Олександр Лапочкін та Павло Ракша. Гадаємо, що весь підсумок кубкового двобою попереду.

Юрій КЛИМЧЕНКО

Погода