Новини - 15-07-2020, 09:07 - admin 629

Статистичні підсумки кубкового походу «Ворскли»

Статистичні підсумки кубкового походу «Ворскли»

Вашій увазі пропонуються статистичні підсумки та цікавинки за підсумками участі «Ворскли» в розіграші Кубка України сезону 2019/20.

1. По ходу турніру «Ворсклу» очолювало два тренери. В одному матчі діями футболістів керував Віталій Косовський, а в трьох – Юрій Максимов. Подібна ситуація була в минулому сезоні, коли по одному матчу в кубку провели Василь Сачко та Віталій Косовський. Мав місце в історії полтавців й унікальний випадок. У сезоні 2003/04 на матчі Кубка України полтавську команду по черзі виводили відразу три наставники: Андрій Баль, Олег Моргун та Олег Долматов.

2. «Ворскла» вдруге дісталася фіналу. Якщо перша участь у вирішальному матчі стала вдалою (в 2009-му році полтавці з рахунком 1:0 перемогли донецький «Шахтер»), то друга трофею в клубний музей не принесла.

3. «Ворскла» пробивала післяматчеві пенальті вчетверте за всю історію виступів в розіграшах Кубка України. До цього була поразка в 1/8 фіналу сезону 2013/14 від ФК «Тернопіль» — 1:3. І дві перемоги: в 1/16 фіналу сезону 2014/15 «Ворскла» здолала в Чернігові «Десну» з рахунком 4:2, а в поточному розіграші – «Маріуполь» з рахунком 3:2.

4. У матчі з «Динамо» «Ворсклі» вшосте за всю історію участі в розіграшах Кубка України довелося грати додатковий час. Крім матчів, у яких справа дійшла до серії пенальті, полтавці ще двічі не доводили справу до післямачтевої лотереї. У сезоні 2009/10 «Ворскла» у додатковий час поступилася вдома запорізькому «Металургу» (2:3), а в сезоні 2010/11 перемогла в Одесі «Чорноморець» (2:1).

5. У кожному з чотирьох матчів полтавці забивали один м’яч. І кожного разу його автором ставав хтось новий. Точні удари на рахунку Юрія Козиренка, Дениса Васіна, Ібрахіма Кане та Руслана Степанюка. Половину голів забито з пенальті.

6. За увесь турнір гравці «Ворскли» заробили 15 попереджень. Найбільше жовтих карток в пасиві Олександра Скляра – 3.

7. По ходу турніру тренери випускали 26 футболістів. У всіх чотирьох матчах взяли участь Дмитро Різник, Володимир Чеснаков, Ігор Пердута та Володимир Баєнко.

8. Наймолодшим з усіх задіяних гравців став Павло Ісенко (16 років), а найстаршим – Павло Ребенок (34 роки).

Фото Олександра Осипова

Погода