Матчі - 19-09-2020, 04:09 - admin 1133

Степанюк знову забиває, “Ворскла” знову перемагає

"Ворскла" виграє три стартові матчі вперше з 1996-го року.
Степанюк знову забиває, “Ворскла” знову перемагає

“Олександрія” – “Ворскла” (Полтава) 0:2 (0:1)

Протокол матчу

7-ме грудня 2019-го року. Олександрія. Юрій Максимов проводить свій третій матч на чолі «Ворскли».

Полтавська команда робить перші кроки для виходу з глибокої кризи. А «Олександрія» є учасником єврокубків і достойно виступає в груповому раунді Ліги Європи.

Тоді ворсклян вистачило лише на перший тайм, а в другому господарі забили три «сухі» голи. Пройшло трохи більше восьми місяців і ситуація змінилася. Олександрійці підходили до гри з несподіваною поразкою на виїзді від «Миная» й травмою свого лідера Кирила Ковальця. «Ворскла» приїхала в гості, перебуваючи на ходу, з порожнім лазаретом і максимальним очковим доробком після двох турів. Тому котирування букмекерів, які віддавали перевагу господарям, трохи дивували.

З перших хвилин «Олександрія» запропонувала «Ворсклі» щільний пресинг. У полтавців були певні труднощі з виходом з оборони. А одного разу ледь не привіз гол Дмитро Різник, який небезпечно обігрував суперника біля власних воріт і віддав не менш небезпечний пас ближньому. Минулося.

Витримавши стартовий тиск команди Володимира Шарана, «Ворскла» почала потроху промацувати на міцність оборону «Олександрії». Головна небезпека йшла від Якубу, який нагнітав ситуацію своїми швидкими ривками по лівому флангу, Кане, Кулача й Степанюка. Останньому поталанило відкрити рахунок у матчі. На 24-й хвилині Пуцлін виконав навіс до штрафного майданчика суперника, Дубра виграв верхову боротьбу, проте вибив м’яча недалеко, а партнери не поспішали на підбір. Степанюк зорієнтувався найшвидше й з меж штрафного майданчика пробив без шансів для Паньківа у правий нижній кут.

Закріпила свою перевагу «Ворскла» вже на початку другого тайму. На 52-й хвилини Пердута класно прийняв довгу діагональ з власної половини поля, елегантно обіграв опонента й пішов до штрафного майданчика, одночасно вичікуючи ривка партнерів. Атаку підтримало кілька полтавських футболістів, а у найкращій позиції був Давід Пуцлін. Хорват використав чудовий пас від Ігоря й вразив ворота ударом з близької відстані.

Після другого голу підопічні Юрія Максимова грали по рахунку. Господарі не здалися і як мінімум одного разу були близькими до того, щоб повернутися в гру. Однак хороший удар Грицука прийняла на себе хрестовина воріт Різника. Трохи пожвавили гру господарів в атаці Безбородько й Третьяков, які з’явилися на полі по ходу другого тайму. Але цього вечора для того, щоб пройти організований полтавський захист, цього було мало. Не становили загрози для полтавців і стандарти “Олександрії”. Могла забивати й «Ворскла». Кане завершив ударом з гострого кута власний прохід по лівому флангу. Паньків був уважним й м’яч відбив.

У підсумку «Ворскла» здобула заслужену перемогу й як мінімум до наступного туру очолюватиме турнірну таблицю. Полтавці виграють перші три матчі чемпіонату вперше з 1996-го року. Тоді команда Віктора Пожечевського перемогла «Прикарпаття», «Кремінь» і «Чорноморець».

Олександр Данник

Погода