Останні новини - 21-10-2011, 12:10 - sasa 167

Стійкість полтавців Павлова

Стійкість полтавців Павлова

Полтавська \”Ворскла\” вистояла у виїзному матчі з лідером групи В, заробивши своє перше очко в основній сітці Ліги Європи УЄФА.

Дорожня епопея полтавської \”Ворскли\”, котра через несприятливі погодні умови у середу цілий день добиралась до Льєжа, явно не додала настрою команді Миколи Павлова, котра на той момент єдиною в групі В не мала набраних очок. Утім, вийшовши на поле, українці одразу дали зрозуміти більш іменитим гостям, що голими руками їх не візьмеш.

Полтавці намагалися діяти дуже компактно, організовано, швидко переходили з оборони в атаку та, особливо, навпаки. Відчувалось, що у місцевому клубі виконавці дещо вищого індивідуального рівня, тому час від часу вони перегравали своїх полтавських візаві в міні-дуелях, однак хороша взаємопідстраховка дозволяла біло-зеленим стримувати бельгійців.

Вочевидь, зрозумівши, що так діла не буде, підопічні Хосе Ріги спробували вдатись до довгих передач, навантажуючи біля карного майданчика дует своїх форвардів – Гої-Бі Сир\’яка та Біа Муянгі. Однак весь квартет захисників \”Ворскли\” – високі, фактурні хлопці, в котрих виграти верхову боротьбу дуже важко.

Хоча заради справедливості слід сказати, що молоді центральні оборонці гостей іноді відверто помилялись позиційно, і це дало можливість суперникам завдати кількох небезпечних ударів головою, в тому числі після \”стандартів\”. Зокрема, крім нападників, майже поцілив у ворота капітан Єлле ван Дамм.

Що стосується дій ворсклян в атаці, то вперед вони висувались переважно невеликими силами, хоча в принципі їм нерідко вдавалось за рахунок чіткої перепасовки швидко виходити з оборони. Звісно, траплялись і похибки, обрізки, непорозуміння – характерні, одним словом, речі для таких недосвідчених команд.

Дійшло навіть і до помилки досвідченого, хоча й не на міжнародному рівні, Сергія Долганського, чий несвоєчасний вихід з рамки ледь не завершився голом Йоні Бюєна. Але Арменд Даллку вибив м\’яча з порожніх воріт. Утім, цей епізод радше випадав із контексту гри. Ворскляни продовжували чітко оборонятись – не без помарок, але самовіддано та зосереджено.

Ходили гості й у атаку, причому вже в компенсований час мали одну дуже перспективну, однак в завершальній фазі не розібрались. Відтак, команда Миколи Павлова набрала перше очко в групі й зберегла шанси на вихід у плей-офф. А тепер чекає в гості бельгійців третього листопада.

 

UEFA

Погода