Першість Полтавщини - 23-05-2011, 10:05 - sasa 184

Свято тривалістю у дві хвилини

Свято тривалістю у дві хвилини

«Колос» (Кобеляки) – «Псел» (Гадяч)-  1:2 (1:1)

Голи: Кухта (21) – Безуглий (23), Сизьон (60)

Арбітри: Д.Мерсіянов, В.Гогоць, О.Барило (всі – ІІ категорія, Полтава)
Кобеляки: Варич, Гулордава (Демченко, 78), Рєдчиц (Солянко, 80), Волочай, Я.Ломаков (Стратій, 46), Зінченко, Калюжний (Смірнов, 71), Лупінос (к), Бажан, Кононенко (Скрипкін, 62)
Головний тренер: Олександр Янковський
Гадяч: Цибулько, Сизьон (Цілуйко, 86), Киричко, Грищенко (Храмаль, 73), Ткаченко, Негреєв (к), Михайличенко (Шника, 80), Кийко, Баштовий, Безуглий, Личман
Головний тренер: Василь Ванда
Юнаки – 2:5 (Фещенко 30, Мурашов 58 – Кошель 16, Мангура 49, Строконь 3, 47, 67)

22 травня 2011 року. Кобеляки. Стадіон «Колос». +29с. 350 глядачів. Оцінка поля – 3

 

У четвертому турі першості Полтавської області з футболу в Кобеляках зійшлися місцевий «Колос» та «Псел» із Гадяча. Гості здобули вже другу поспіль перемогу в чемпіонаті, перегравши кобелячан з рахунком 2:1.

З перших хвилин матчу атакуюча ланка господарів Бажан – Кононенко – Кухта почати нагнітати ситуацію біля воріт гостей, але до по справжньому небезпечних моментів біля воріт Цибулька тривалий час не доходило. Так тривало аж до 21 хвилини, коли лише недозволеним прийомом Негреєв зупинив увірвавшогося в “карну” зону Кононенка. Пенальті!  Антон Кухта нехитрим ударом по центру воріт відрив рахунок.

Але свято забитого голу тривало лише дві хвилини. Нападаючий гостей Олександр Безуглий уміло скористався незлагодженістю оборонних редутів кобеляччан та прицільно пробив повз Варича.

До кінця першої 45-хвилинки «Колос» нічого особливого не створив. Натомість футболісти з Гадяча виглядали на порядок краще : контроль м’яча, команда гра у відборі, висока якість пасів…Але головне – «Псел» створював моменти. Один лише Ткаченко тричі повинен був збільшувати рахунок ще в першому таймі.

У господарів я б відзначив Кухту, який виділявся з поміж своїх одноклубників активними діями в атаці (особливо запам’ятався його удар «ножицями» ще на 8 хвилині).

У другій половині матчу команди грали «за результатом». І цілком спокійна гра в центрі поля не віщувала неприємностей господарям. Але іншої думки був 17-річний захисник «Псела» Стас Сизьон, який влучним ударом метрів з шести, як виявилося наприкінці зустрічі, приніс три очки команді з Гадяча.

Останні півгодини матчу пройшли за обопільними атаками суперників, але рахунок залишився незмінним. 1:2 – вольова перемога «Псела».

Матч молодіжних складів для місцевих уболівальників став справжнім розчаруванням. Дублери «Колоса» несподівано легко поступилися суперникові. Беззуба гра в нападі, великі розриви між лініями, оборона, яку суперники з легкістю проходили… Чесно кажучи 2:5 – це ще «квіточки», порівнюючи з тим рахунком, який би був, реалізувавши гості хоча б половину своїх можливостей. 

Олег ДУБИНА

Погода