- 31-07-2015, 07:07 - sasa 157

Тамара Твердоступ з \”космічною\” перевагою завоювала \”золото\” чемпіонату України

Тамара Твердоступ з \”космічною\” перевагою завоювала \”золото\” чемпіонату України

Сьогодні, 31 липня, у Кіровограді завершився другий день чемпіонату України з легкої атлетики, який також приніс представникам Полтавщини чергову, другу золоту медаль.

Чемпіонкою країни серед жінок з бігу на 1500 метрів стала наша землячка Тамара Твердоступ, яка у фінальному забігу фінішувала з результатом – 4 хвилини 12,45 секунди. Перевага полтавки над іншими суперницями була помітною «з космосу» і вимірювалася… десятками метрів! Срібну призерку Наталію Тобіас із Донецької області (4:17,26) Тамара випередила майже на 5 секунд, а бронзову – Ірину Бубняк із Львівської області й того більше – майже на 8 секунд.

Сьогодні ж одразу двоє представників Полтавщини змагалися у чоловічому фіналі (12 кращих) зі стрибків у довжину, в якому Сергій Гончаренко посів 5-е місце (7 метрів 32 сантиметри), а Віктор Ємець – 12-е місце (6 метрів 84 сантиметри).

А ось Інна Синиця, яка вже має досвід перемог на національній арені у жіночому легкоатлетичному семиборстві, цього разу в Кіровограді, на жаль, не змогла потрапити до трійки призерок – вона фінішувала на 4-му місці з результатом – 4928 очок. Причому, вирішальної втрати полтавка зазнала у передостанньому, 6-му виді семиборства – метанні списа, в якому вона набрала лише 504 очка. У підсумку – від бронзової медалі Інна Синиця \”відстала\” тільки на 40 очок.

Кременчужанка Ольга Ляхова цього дня прагматично виступала у кваліфікаційному забігу на 800 метрів, в якому фінішувала з результатом – 2 хвилини 04,41 секунди. Ольга пробилася до фіналу із другим часом за підсумками всієї кваліфікації на 800-метрівці, в якій кращою була Анастасія Ткачук (Запоріжжя) – 2:01,97. Тут нова чемпіонка України визначиться завтра, 1 серпня, коли у Кіровограді на стадіоні \”Зірка\” (о 16:45) відбудеться старт фінального забігу серед жінок на дистанції 800 метрів.

Степан СТАВКОВИЙ

Погода