- 06-07-2009, 09:07 - sasa 261

\”Темп\” (Градизьк) – \”Зоря\” (Заріг) – 2:2

\”Темп\” (Градизьк) – \”Зоря\” (Заріг) – 2:2

Першість Полтавщини. Друга ліга. Група «А».

12 тур.
«Темп» (Градизьк) – «Зоря» (Заріг) – 2:2
Облапенко 73, Костенко 74 – Лещенко 42, 55
«Темп»: Гринько, Пронін, Курганський, Безверхий, В.Орендаренко (І.Орендаренко), Гринденко (Костенко), Григор’єв (Облапенко), Пащенко, Оксенюк (Шиш), Латенко, Калініченко (Крупко).
«Зоря»: Макаренко, Ручиця, Слинько, Коршун, Яременко, Чепа, Гайдук (Манюк), Черненко, Золотаренко (Ярмоленко), Рєзнік, Лєщенко (Степаненко).
Судді: А.Харахайчук, О.Яненко, О.Вакульчук. (всі Кременчук)
5 липня. Градизьк. 300 глядачів.
Юнаки – 1:1.

Перед звітним матчем команди знаходилися на різних полюсах турнірної таблиці. «Темп» розташувався у верхній частині, маючи у своєму активі 20 очок, «Зоря» ж замикала першу десятку разом з «Мрією». І здавалося господарі повинні були легко переграти суперників. Але початок матчу був зовсім не той на який сподівалися вболівальники. Гості відразу дали зрозуміти, що приїхали до Градизька лише за перемогою. Перші небезпечні моменти зі стартовим свистком почали виникати один за одним біля воріт Олександра Гринька. Але кіпер градижчан робив все можливе, щоб зберегти свої володіння недоторканими. А коли і він був уже безсилий, на допомогу прийшла поперечина, це Олександр Чепа з 16 метрів перевірив на міцність градидизькі ворота. Оговталися після такого початку господарі лише у другій половині першого тайму. Заволодівши центром поля, «Темп» почав все частіше турбувати воротаря гостей. Мали нагоди забити Анатолій Гринденко, Вячеслав Орендаренко, Юрій Безверхий. І все ж першим забила «Зоря». Під завісу тайму, замкнувши простріл зі стандарту, відзначився Геннадій Лєщенко.

Друга половина гри розпочалася для «Темпа» катастрофічно. В одній з контратак знову забив Геннадій Лещенко. Удар в нього не вийшов, але це і допомогло. Гринько реагував на сильний постріл, а м’яч зрадницьки пострибав у дальній кут. Господарі почали нервувати, поспіхом намагаючись знову заволодіти ініціативою. Але гості міцно тримали оборону. Після цього місцеві вболівальники будь-що намагалися «завести» свою команду. І не відомо як би закінчився матч, якби тренер градижчан Григорій Сьомін не зробив декілька вдалих замін. Гравці, які вийшли на поле, суттєво посилили гру. Вони і встановили остаточний результат. Всього на протязі однієї хвилини у воротах Євгена Макаренка «розписалися» Олександр Облапенко та Василь Костенко. Першому після дальнього удару допоміг рикошет, другий же, обігравши одним рухом трьох захисників, поцілив точнісінько у дальню дев’ятку. Весь час, що залишався до кінця матчу,  пройшов в атаках «Темпа». Нагоди забити були, але рахунок вже не змінився. Тож фінальний свисток арбітра зафіксував бойову нічию.

Валерій Білявський

з  Градизька

Погода