Інтерв'ю гравців, тренерів - 07-03-2013, 01:03 - sasa 190

Томаш Хюбшман: \”Ворскла\” знає, як грати з нами\”

Томаш Хюбшман: \”Ворскла\” знає, як грати з нами\”

Незадовго до виїзду в Полтаву півзахисник «Шахтаря» поспілкувався з клубною прес-службою.

\"Томаш– Томаше, якщо не брати до уваги попередній сезон, то «Шахтар» три роки поспіль втрачав очки в Полтаві. Як гадаєш, чому так відбувається? «Ворсклу» можна назвати незручним суперником?
– Складно сказати. Якби я знав, чому так відбувається, то, напевно, зробив би все можливе, щоб цього не було. Напевно, так, є суперники більш зручні для «Шахтаря». «Ворскла» знає, як грати з нами, і в них виходило відібрати в нас очки. Для нас «Ворскла» на виїзді завжди незручний суперник. На те є кілька причин. Поле в них не надто хороше, дуже м\’яке, тому команді гостей на ньому грати завжди складніше. «Ворсклі» в цьому плані легше, адже для них 1 очко в матчі з нами – це вже перемога. Так було й раніше: зігравши внічию із «Шахтарем», вони раділи, ніби виграли Лігу чемпіонів. Але, думаю, це нормально, тому що «Шахтар» не проста команда, і будь-який суперник проти нас показує свій максимум і намагається добитися позитивного результату.

– Зараз «Ворсклу» від зони вильоту відокремлюють усього 9 очок. Може бути, це привід не закриватися в себе в обороні й трохи поатакувати?
– Якщо чесно, я не знаю, як гратиме «Ворскла». Це їхні проблеми. Я ж дивлюся на свою команду. Ми також відчуваємо певні труднощі, через які зараз проходимо. Але ніхто не питається, є вони чи ні. Всі дивляться тільки на результат. Тому нам потрібно показати свій футбол і добитися перемоги.

– Зрозуміло, що зараз у команді не найкращий настрій. Перемога в Полтаві допоможе забути невдачі в Лізі чемпіонів?
– Гадаю, такі речі дуже погано забуваються. І погане, і хороше завжди нагадує про себе. У Лігу чемпіонів ми зможемо пробитися тільки наступного сезону. Зараз знову доведеться працювати, зробити все можливе, щоб знову хоча б дійти до такого рівня. Тому одна гра – хоч із «Ворсклою», хоч із будь-якою іншою командою – в цьому плані нічого не вирішує.

Прес-служба ФК «Шахтар»

Погода