Хокей - 07-05-2012, 12:05 - sasa 124

Тріо з Лохвиці зіграло на аматорському кубку України

Тріо з Лохвиці зіграло на аматорському кубку України

Минулих вхідних у Калуші Іванофранківської області відбувся кубок України з хокею серед любителів у групі Б.

За звання переможця змагалися шість команд – ХК «Ватра» (Івано-Франківськ), ХК «Чернівецькі Пінгвіни» (Чернівці), ХК «БСМ-Баришівка», ХК «Закарпатські Ведмеді» (Ужгогод), ХК «Шостка» та команда з чудернацькою назвою ХК «Чудо Піч Магніт» із Іванофранківської області. Володарями кубку став ХК «Ватра» який виграв всі п’ять поєдинків. Третю сходинку посів чемпіон НХЛ Києва групи Б – ХК «БСМ-Баришівка». Баришівці виграли три та програли дві зустрічі. В цій команді одними з лідерів на майданчику було тріо лохвиччан Олег Ємець, Ігор Яременко та Костянтин Гиря.

Вже в першому поєдинку баришівці розгромили ХК «Шостка» з рахунком 8:1 (по одній шайбі закинули наші земляки Гиря та Ємець). В другому поєдинку команда з київської області не витримала натиску «Чернівецьких пінгвінів» поступившись з рахунком 1:5. Лохвиччани шайб не закидали, але відзначитися змогли в іншому. Двохвилинні вилучення за порушення правил отримали Гиря та Яременко. В третьому поєдинку баришівці “засушили” ХК «Закарпатські Ведмеді» – 3:0. По одній результативній передачі на свій рахунок записали Яременко та Ємець. В четвертому поєдинку Яременко і компанія обіграли ХК «Чудо Піч Магніт» з рахунком 3:1. Сам Ігор відзначився результативною передачею. Останній, п’ятий поєдинок був найцікавіший, адже ХК «Ватра» є одним із лідерів західно-українського аматорського хокею. Команда намагалася  минулого року стати учасником Професіональної Хокейної Ліги. В рівній боротьбі баришівці програли з рахунком 4:2, давши виграти трофей більш сильнішій команді.

Незабаром розпочнеться аматорський Кубок України у групі А, де фаворитом є ХК «Кременчук». Кременчужани двічі поспіль вигравали цей трофей у 2010 та 2011 роках. Чому б не повторити цей успіх і цього року?

Володимир ХОМІЧ

Погода