Новини - 15-10-2015, 03:10 - sasa 141

Троє гонщиків \”NTS-Кремінь\” – чемпіони України з автокросу!

Троє гонщиків \”NTS-Кремінь\” – чемпіони України з автокросу!

В Олександрії – на трасі \”Вербова лоза\” – відбувся завершальний, 6-й етап чемпіонату України з автокросу, в якому виступила команда гонщиків \”NTS-Кремінь\” (Кременчук).

У складі \”NTS-Кремінь\” виступали троє майстрів спорту: Костянтин Бородавченко (Кременчук), Іван Половинкін (Маріуполь) і Євген Чернявський (Харків) – всі вони у підсумку стали чемпіонами України 2015 року у трьох різних класах автомобілів (кузова).

До 6-го етапу кременчужанин Костянтин Бородавченко був претендентом на чемпіонський \”дубль\” – у класах 8 і 12. Причому у класі 8 Бородавченко достроково став чемпіоном, набравши на 5-ти попередніх етапах 92 очка (4 перших місця – по 20 очок, одне третє місце – 12 очок). У класі 12 кременчужанин перед 6-м етапом мав 58 очок і випереджав найближчого суперника лише на 4 очка. Але в Олександрії Костянтин Бородавченко зміг виступити лише в одній із трьох гонок у класі 8, в якій він фінішував другим, у двох інших гонках він не виступав – й отримав підсумковий \”нуль\” на цьому етапі, який не вплинув на здобуття звання чемпіона 2015 року у класі 8.

А ось у класі 12 Костянтин Бородавченко не виступив у жодній із трьох гонок, отримав ще один \”нуль\” на етапі й перемістився на \”срібну\” позицію. Тут переміг його найближчий переслідувач – Сергій Потійко (Дніпропетровськ), який узяв 20 очок на етапі й мав у підсумку – 74 очка за сезон. Він став чемпіоном у класі 12, а Костянтин Бородавченко став срібним призером із своєю попередньою сумою сезону – 58 очок (причому на першому і шостому етапах він отримував \”нулі\”).

Інші гонщики команди \”NTS-Кремінь\” (Кременчук) стали не тільки переможцями 6-го етапу, а й чемпіонами України 2015 року: харків\’янин Євген Чернявський – у класі 7н, маріуполець Іван Половинкін – у класі 7а. Крім того в Олександрії Євген Чернявський зміг завоювати ще й \”бронзу\” на етапі у класі 8.

У той же час у командній першості за підсумками останнього, 6-го етапу команда \”NTS-Кремінь\” (Кременчук) була другою, програвши гонщикам команди \”Elita Sport\” (Дніпропетровськ).

Аркадій СПИЦЯ

Погода