Матчі - 08-10-2022, 07:10 - admin 5214

Триочковий рикошет

«Ворскла» здобуває важку перемогу над «Чорноморцем».
Триочковий рикошет

“Ворскла” (Полтава) – “Чорноморець” (Одеса) 2:1 (0:0)

Протокол матчу

Перша перемога в чемпіонаті, яку «Ворскла» здобула аж у п’ятому турі, мала додати психологічної впевненості команді Віктора Скрипника. Єдине, що насторожувало – це знову змінений стартовий склад.

Полтавська лінія захисту традиційно зазнає змін

Основні зміни в черговий раз були пов’язані з лінією оборони. Чому, сказати точно складно. З табору команди надходить дуже мало інформації стосовно травм гравців, тому можемо тільки припускати те, що Сергій Яворський і бразилець Феліпе залишились поза межами стартового протоколу через проблеми з здоров’ям. А Ігор Пердута пропускав гру через вилучення в попередньому турі. Дуже сумнівне, до речі. Тому комбінація гравців в обороні була повністю новою для цього сезону: зліва – Василь Кравець, в центрі – Володимир Чеснаков і Гоко Зайков, справа – Андрій Бацула.

У порівнянні з матчем проти «Інгульця» змінився і напарник Руслана Степанюка. Замість Марлісона з перших хвилин вийшов Сефері.

Рівний перший тайм

Власне, саме з Сефері пов’язана основна стартова активність ворсклян. У перші хвилини македонець здійснив кілька вривань з лівого флангу до штрафного майданчика суперника, але конвертувати їх у пас або удар не зміг.

Надалі «Чорноморець» потроху вирівняв гру. Одесити відповіли на 13-й хвилині спочатку несильним ударом Юсова (в руки Різнику), а на 20-й хвилині щільним «пострілом» з-за меж штрафного майданчика від Кузика (Різник у красивому стрибку перевів м’яча на кутовий).

Незважаючи на те, що гра в цілому виглядала живою й команди намагалися грати швидко, щось цікаве по гострим моментам до кінця першого тайму пригадати складно.

Невпевнений другий тайм з хеппі-ендом

Майже відразу після початку другого тайму «Ворсклі» вдалося повести в рахунку. На 49-й хвилині Олійник подав кутовий з правого флангу, воротар одеситів Варакута невпевнено пішов на вихід і, врешті, до м’яча так і не дістався. Чеснаков зіграв на випередження й головою переправив м’яча в порожні ворота – 1:0.

На зміну рахунку команда Романа Григорчука відреагувала дуже швидко. Через дві хвилини Різник «потягнув» хороший удар зі штрафного в виконанні Бобка. А вже через хвилину наступний стандарт приніс «Чорноморцю» успіх. Захисники не змогли перервати передачу Політила й після пари рикошетів м’яч відскочив до все того ж Бобка, який дуже швидко зорієнтувався й з метра вразив незахищений кут воріт – 1:1.

Після пропущеного голу гра в «Ворскли» не те, щоб повністю розвалилася. Проте перевага одеситів почала вимальовуватися все чіткіше й чіткіше. За нею пішли і моменти. На 65-й хвилині Різник відбиває удар з шістнадцяти метрів в виконанні Юсова. Два небезпечних штрафних з хороших позицій пробиває колишній ворсклянин Сергій Кравченко. Одного разу м’яч після рикошету пішов на кутовий, а іншого – півзахисник «Чорноморця» цілив у «дев’ятку» і не влучив.

Віктор Скрипник спробував активізувати гру попереду, випустивши на поле Козиренка й Толі. І, якщо судити по моментам, в яких ці гравців взяли участь, то заміни спрацювали. На 83-й хвилині Степанюк викотив м’яча під удар Олійнику. До воріт було метрів дев’ять. Удар півзахисника ворсклян прийшовся в захисника одеситів Джеймса, а добивання від Козиренка нейтралізував Варакута.

А вирішилося все на 88-й хвилині. Толі віддав простий пас до штрафного майданчика, який, на диво, знайшов адресата. Справа в тому, що в карній зоні розміщувалося п’ять одеситів і лише три гравці «Ворскли». До того ж, захисники дозволили Сефері зробити відразу три дотики до м‘яча: прийняти, підпрацювати під удар і пробити. Далі удача була на стороні хлопців Скрипника – рикошет від Джеймса й м’яч затріпотів у сітці воріт.

Кінцівку матчу «Ворскла» провела спокійно. У «Чорноморця», який до 87-ї хвилини грав без замін, не вистачило сил, щоб створити щось небезпечне біля воріт суперника. Єдине, чим запам’яталися одесити – це грубий фол Кравченка проти молодого Нестеренка, який перед цим вийшов на заміну. Справедливе друге попередження й вилучення для капітана «моряків».

«Ворскла» здобуває другу перемогу поспіль і, якщо не по грі, то за результатами починає потроху оговтуватися від поразок у стартових турах.

Олександр Данник

Фото – Прес-служба ФК “Ворскла”

Погода