Першість Полтавщини - 29-09-2013, 03:09 - sasa 176

У день міста Темп громить Фламінго

У день міста Темп громить Фламінго

У вищій обласній лізі чемпіонату Полтавщини з футболу з кожним матчем загостряється боротьба за нагороди у турнірній таблиці між її лідерами. Учора зіграно п’ять матчів 14 туру, два з яких були центральними.

«Псел-Райз» (Гадяч) – «Кремінь-КМФФ» (Кременчук) 2:1.
І у цьому поєдинку, як і у матчі першого кола була зафіксована мінімальна перевага гадяцької команди та ще й однаковий рахунок – 2:1. Взагалі ж, звіт про цю футбольну зустріч можна назвати так: «І знову забиває Андрій Зіпунніков». Так воно і є: на сьогодні ще не було матчу у складі команди Гадяча, в якій би відомий форвард на Полтавщині і футбольний чемпіон декількох областей, не забивав би м’яча у ворота суперників. Так сталося і у матчі проти молодої кременчуцької команди, воротар якої виніс «смугастого» зі своїх воріт саме після удару полтавця. А закріпив його успіх переможний гол вже вихованець гадяцького футболу Станіслав Сизьон – 2:1 на користь господарів. Гадяцька команда після цієї перемоги вперше виходить на «чисте» четверте місце. А, можливо, і за нагороди побореться? Юнаки: 2:1.

«Нове Життя» (Андріївка) – ФК «Глобине» 3:0
Особисто я не гадав, що з таким переконливим рахунком на користь господарів завершиться цей поєдинок. Знаючи потужний склад глобинської команди, завдання її керівництва та цілеспрямованість тренерського штабу, якось не зручно отримувати такого «гольового ляпаса» від знаного суперника. А у нього цього дня виходило все: стрімкі атаки, збалансованість у всіх напрямках, самовіддача гравців і головне – зіграність! Від цього і будуть голи. Адже машівська команда, яка виступає сьогодні у двох турнірах (область і країна), є зіграним і збалансованим футбольним колективом на чолі з граюсим тренером Олександром Мелащенком. Від цього, гадаю, вона і перемагає. Щодо матчу, то у ньому переможні м’ячі забивали Максим Берлізєв, Віталій Момот і Сергій Гриценко. Команда з Андріївки перемагає і ще більше (на 4 очки) у турнірній таблиці відривається від «Фламінго» з Комсомольська.

«Колос» (Дмитрівка) – «Олімпія» (Савинці) 0:1
У матчі за № 68 чемпіонату області дмитрівський «Колос», де наставником Анатолій Базавлук, приймав «Олімпію» з Миргородщини. Вже на початку зустрічі кременчуцький рефері Віктор Чернишов \”ставить точку\” у ворота господарів, гравці якого порушують правила гри у карному майданчику миргородців. До мяча підходить нападник гостей Юрій Богиня і завдає ударуповз ворота. Відзначу, що у цьогорічному чемпіонаті сильній команді з Дмитрівки не щастить: то мяч чомусь не йде у ворота суперників, то нападники не забивають, то судді \”стоять\” не на їх стороні. Так сталося і цьому поєдинку, в якому господарі діяли переконливіше і цікавіше від гостей. Але що поробишце футбол! І його відоме прислівя \”Не забиваєш тизабиває суперник\” ще, поки що, діє. На 45 хвилині матчу той же Юрій Богиня проводить переможний і важливий для команди гол, реабілітувавши себе перед колегами-гравцями і тренером Володимиром Гришком

«Темп» (Градизьк) – «Фламінго» (Комсомольськ) 3:0
Градизький «Темп» у День міста порадував своїх численних прихильників змістовною грою і головне – переконливою перемогою над головним суперником у боротьбі за нагороди змагань. До вищезгаданого можна додати і словосполучення «несподівана перемога з великим рахунком». Адже ніхто, навіть президент ФК «Темп» Олександр Лобода, не сподівався на таку перемогу. Але футбол є футбол, який ми всі любимо, і який приносить всім нам несподівані результати і дивні рахунки. Щодо матчу у святковому Градизьку, то після першого тайму рахунок був 1:0 на користь господарів, за яких результативно відзначився Кирил Смірнов. На початку другої сорокап’ятихвилинки у карному майданчику гравця «Темпу» Олександра Міславського збивають у карному майданчику комсомольчан і пенальті вдало виконує Ігор Орендаренко – 2:0 повели господарі. А під завісу поєдинку черговий м’яч за свою команду забиває невтомний Валентин Шевченко – 3:0. Юнаки: 3:0. І в цьому матчі сталася ще більша сенсація: один з лідерів юнацьких складів команда «Фламінго» була розгромлена юнаками господарів, які до цього у турнірній таблиці мали всього п’ять очок…

СК «Полтава» – «Динамо» (Решетилівка) 3:0
У матчі між полтавською і решетилівською командами, що пройшов на тренувальній базі ФК «Полтава» у Копилах, теж було забито три голи у ворота одного суперника. Нарешті, «прорвало на голи» молоду команду обласного центру, яка переконливо перемогла не слабе за складом «Динамо» – 3:0. Двічі відзначився голами Олександр Щочка і один м’яч забив юний нападник полтавців Дмитро Щербак.

Турнірне становище і календар матчів >>>

Юрій КЛИМЧЕНКО

Погода