Волейбол - 15-01-2013, 04:01 - sasa 158

У \”Фаворита\” – новий наставник

У \”Фаворита\” – новий наставник

Волейбольний клуб «Фаворит» змінив головного тренера.

Відтепер Руслан Рубан змінив на цій посаді Сергія Сосніна. Обидва тренери – вихованці відомого полтавського тренера Владислава Андроніковича Агасьянца.

\"Руслан– Я народився в Полтаві в 1975 році, – сказав Руслан Рубан. – Навчався в школі №14 в спортивному класі, відвідував СДЮШОР №2. Після закінчення школи мав запрошення в донецький «Шахтар» чи грати в Хорватії. Я вибрав останній варіант. Три роки підряд в складі «Младості» із Загреба грали в Лізі Чемпіонів. Закінчив ВУЗ, грав в Німеччині, Нідерландах, Австрії. В 27 років серйозно травмував ногу. Почав займатись тренерською діяльністю. Був головним тренером жіночої збірної Хорватії на чемпіонаті Європи. Потім мав досвід роботи в цікавому проекті в Білорусі. Ми створювали команду європейського рівня «Металург» – БеЛа, але через сімейні обставини я мусив повернутись в Хорватію. Працював тренером жіночої команди в Загребі, потім в Туреччині та в Азербайджані. Півроку жив в Каннах, де допомагав тренуватись дружині.

На Новий рік приїхав до родичів в Полтаву і отримав хорошу пропозицію від керівництва СК «Фаворит».

– Які поставили плани і що хочете втілити в Полтаві?
– Я отримав сильну команду, яка зараз посідає перше місце в турнірній таблиці. Будемо докладати зусилля, щоб це так і залишалось. До гри і з «Кримсодою» маємо 10 днів, а це термін цілком нормальний для підготовки. Хочу віддячити Полтаві, щоб тут була волейбольна команда, про яку знали не лише в Україні, а і в Європі. Це наш спільний шанс і ми не хочемо його не реалізувати.

– Що можете сказати про гравців?
– Я знаю, що по всій Україні збирали найкращих гравців. Вони мають високу техніку. Тому мені буде не так важко. Хотів би мати ще досвідченого гравця, як-то кажуть «матерого». Але потенціал маємо хороший, тому думаю, що зможемо виконати поставлені задачі.

– Сьогодні волейболісти тренувались без м’ячів, було велике фізичне навантаження. В чому секрет Вашої методики?
– В професійному спорті велику роль відіграє фізичний стан. Тому від такої підготовки залежить і психологічне налаштування. Коли гравець підготовлений, то він може видати все можливе і в важку хвилину не зробить помилки. У волейболі один м’яч може вирішити всю зустріч, тому готуватись ми будемо серйозно.

– Чи планується підтримка СДЮШОР №2?
– Я готовий допомогти своїй школі чим зможу. Тим паче, що зараз її очолюють ті, в кого я сам тренувався. Я тренер-інструктор, маю великий досвід власних виступів та тренерської діяльності, тому маю, що розповісти чи якось допомогти вихованцям спортивної школи.

 

 

– Кого важче тренувати – жінок чи чоловіків?
– Жінок важче тренувати – це однозначно. У чоловіків може бути сильна зібрана команда, а в жінок такого в принципі не буває. Думаю, що ми зможемо створити єдину і міцну команду в Полтаві.

– Ви маєте захоплення чи хобі?
– Люблю дивитись фільми, мандрувати. В усіх країнах, де побував, намагався вивчити історію та мову.

– У Вас є родина?
– Маю 5-річного сина від першого шлюбу. Він живе в Хорватії. Моя дружина грає в Каннах. Вона – одна із найкращих гравців на цій позиції світу. У нас є 3-річна донька, яка зараз в бабусі в Білорусі, але я маю на меті її перевезти до Полтави.

– Що б Ви побажали вболівальникам?
– Дуже хочу, щоб полтавські вболівальники відвідували кожну нашу зустріч. Адже від вашої підтримки залежить наш дух та воля до перемоги. А ми будемо намагатись показати високий клас гри та зацікавити вас своїми результатами.

 

vpoltave.pl.ua

Погода