Золотий Колос - 26-10-2009, 09:10 - sasa 214

У Котельві – \”Золотий колос\”

У Котельві – \”Золотий колос\”

«Маяк» Котельва – «Харчовик» Червонозаводське – 3:0
Мечинський 38, Войтенко 88, Матала 90+2.
«Харчовик»: Вінніченко, Трокай, Заліський, Островський, Хоменко (Горошко), Синяговський (Іващенко), Мусієнко, Касьян, Бган, Леонтович ( Заславець ( Синящик), Кононенко (Швіндін).
Судді:А. Павлюченко (Лубни), О. Матяш, О. Єрмакова, Д. Мерсіянов (всі Полтава)
24 жовтня. Велика Багачка. Стадіон «Колос» 250 глядачів.

У Великій Багачці зібралися дві команди, які ще жодного разу в своїй історії не виходили до фіналу кубка «Золотий Колос».  На турнірному шляху «Маяк» почергово здолав «Ниву» з Філенкового, «Нове життя» з Андріївки, «Харчовик» з Артемівки. «Харчовик» в свою чергу здолав опір «Псла» з Гадяча, «Мрії» з Тополевого, ФК «Решетилівки» з однойменного селища. І ось настав той день коли потрібно було визначити переможця і переможеного.

Гра розпочалася без розвідки. Обидві команди грали в «відкритий» футбол, але досить швидко «Маяк» перехопив ініціативу. Одна за одною накочувалися атаки на ворота «харчовиків», заводчани відповідали контратаками, але особливої небезпеки вони не несли. В одній з атак «Маяка» нападник котелевців був збитий захисником «Харчовика».  Гравець номінальних господарів виконав навісну передачу зі стандарту, а нападник ледь-ледь зрізав м’яч і «круглий» опинився в сітці.

Другий тайм мало чим відрізнявся від першого, різниця була лише в тому, що «Харчовик» пішов вперед оголивши свій «тил». Грамотно грав «Маяк» пресенгуючи суперника і не даючи розвернутися, такі дії призвели до того, що в воротаря господарів майже не було роботи. На 88 хвилині матчу котелевців зуміли подвоїти рахунок, а на 92 хвилині Анатолій Матала зробив його зовсім непристойним.

Цілком заслужена перемога Котельви,  яка не зазнала жодної поразки за весь турнір. Кращим гравцем матчу в «Харчовику» був визнаний Сергій Заліський, а в «Маяка»  Ткаченко Руслан.

Микола Швіндін

Погода