Баскетбол - 28-08-2015, 04:08 - sasa 152

У Кременчуці \”визріває\” команда української баскетбольної Суперліги

У Кременчуці \”визріває\” команда української баскетбольної Суперліги

Наш сайт уже повідомляв, що в Полтаві проводиться робота з \”реанімації\” команди БК \”Полтава-Баскет\”, яка у сезоні 2015-2016 може заявитися до Першої ліги чемпіонату України з баскетболу.

А щойно президент Полтавської обласної федерації баскетболу Сергій Ломан повідомив нашому сайту, що у Кременчуці \”визріває\” нова баскетбольна команда, яка взагалі націлюється на участь у наступному чемпіонаті української Суперліги.

За словами Сергія Ломана, ініціатором створення навої команди став легендарний вихованець кременчуцького баскетболу Віктор Кобзистий, який у минулому був гравцем збірної України, капітаном легендарного \”Будівельника\” (Київ), грав у чемпіонатах багатьох європейських країн. Наразі на посаді головного тренера кременчуцької команди перебуває Ігор Черняєв. Також Сергій Ломан повідомив, що кременчужани вбачають кращий варіант проведення своїх домашніх матчів у… Полтаві. Вони вже цікавилися можливістю грати матчі у спортзалі ПЗМС, в якому вже виступала інша команда Суперліги – БК \”Полтава\”. У той же час Сергій Ломан наголошує, що це – малоймовірно. Адже все баскетбольне \”причандалля\”, серед якого й великогабаритні сучасні стійки з баскетбольними щитами, після зникнення БК \”Полтава\” було перевезено назад – до Маріуполя.

Тепер баскетбольне \”правління\” Полтавщини перебуває фактично на роздоріжжі. Головне питання – що робити? Чи й надалі працювати на \”два фронти\”, щоб з\’явилися команди одразу у Кременчуці та Полтаві, чи, навпаки, сконцентруватися на \”головному напрямку\”? Найближчим часом слід зробити остаточний вибір, адже за словами президента Полтавської обласної федерації баскетболу Сергія Ломана, поки що у Кременчуці та Полтаві все йде за планом (хоча й з великими труднощами).

Аркадій СПИЦЯ

Погода