Кубок Полтавщини - 30-06-2013, 11:06 - sasa 166

У Кубка свої закони

У Кубка свої закони

29 липня на семи стадіонах Полтавщини зіграні матчі 1/8 розіграшу Кубка області-2013. Усі поєдинки, як і годиться, пройшли у запеклій кубковій боротьбі і переможцям не потрібно було додаткового часу і серій пенальті для перемоги над суперником. Як відомо, раніше за інших до чвертьфіналу потрапило Нове Життя з Андріївки, яке здолало решетилівське Динамо ― 9:1.

Удома гадяцький Псел-Райз несподівано поступився 1:4 команді Кремінь-КМФФ з Кременчука. У переможців два голи провів Олександр Норенко і по одному Роман Залов і Дмитро Лацький. Єдиний м’яч престижу у господарів забив Сергій Кузуб.

Найзапекліша кубкова битва відбулася на стадіоні села Петрівці Миргородського району, де Олімпія з Савинець приймала команду Фламінго (Комсомольськ). Вже на 5-й хвилині зустрічі Дмитро Саркіс виводить господарів вперед після вдало виконаного ним пенальті – 1:0. Але підопічні тренера Володимира Гришка не зуміли втримати позитивного рахунку і поступилися сильному супернику завдяки двом влучним ударам Михайла Кірьянова – 2:1 перемагають комсомольчани і виходять до чвертьфіналу.

Знову порадував своїх численних прихильників першоліговий ФК Шишаки, який на попередньому етапі здолав у серії пенальті ФК Лубни. Цього разу вдома шишацька команда приймала вищоліговий Колос із Дмитрівки Кременчуцького району. При майже рівній грі перемогу святкували господарі, які перемогли з рахунком 2:0. У них знову відзначилися їх постійні забивали Юрій Хоменко і Дмитро Нечипоренко.

 

СК Полтава приймав у ФК Глобине. У напруженій боротьбі верх взяли гості – 2:1. За глобинців забивали Василь Клімов і Антон Оганесов, а у господарів відзначився Віталій Куленьов.

У Нових Санжарах місцевий Стандарт приймав цьогорічну команду-відкриття – Елеватор (Селещина). Суперники між собою вже зустрічалися у першоліговому чемпіонаті області (група Б), де у матчі 6 туру у Селещині перемогу 3:2 святкували новосанжарці. У цьому двобої вони знову виявилися сильнішими і перемогли з рахунком 2:0. Забитими м’ячами відзначилися Владислав Мокляк і Павло Красноплахтич.

Ще один представник Шишаччини команда Нива (Кошманівка) вдома приймала одного з лідерів вищолігового чемпіонату області Темп із Градизька. Всі чотири забитих м’ячі глядачі побачили у другому таймі – 3:1 на користь гостей. У переможців два голи провів Олександр Міславський і один Антон Бородін.

У Пирятині команда Фортуна (Кейбалівка) у важкому поєдинку здолала 3:2 команду Маяк з Котельви. Двічі у господарів відзначився голами Роман Кирпиченко і один м’яч забив Ілля Гаделія.

Жеребкування 1/4 фіналу розіграшу Кубка області відбудеться завтра, 1 липня, у Полтаві. А чвертьфінальні поєдинки відбудуться вже неаступної суботи, 6 липня.

Юрій КЛИМЧЕНКО

Погода