- 30-09-2013, 12:09 - sasa 157

У лубенському дербі – бойова нічия

У лубенському дербі – бойова нічия

ФК «Лубни» – «Зеніт» (Калайдинці) 2:2 (1:2)
Чемпіонат області. Перша ліга. Група «А». IV тур. Лубни. Стадіон «Центральний». +12С. 226 глядачів.
Судді: А. Павлюченко, Ю. Юрченко, С. Гайдук (усі – Лубни).
Делегат-інспектор: В Кузьменко (Червонозаводське).
«Лубни»: Рябуха, Печерський, Гноєвий, Романенко, Бараннік, Личман (Глов’як, 46), Петришин, Ебенгу, Мандрика Бойко, 86), Марченко (Головко, 61), Стригунов. Тренер: А. Гришанович.
«Зеніт»: Пучка (Четверіков, 46), Пархоменко, Бортнік, Ігнатенко, Яцько, А. Голубенко (Мисник, 65), Загоруйко (Рева, 46), Михайленко, Ю. Голубенко (О. Нечипоренко, 65), Д. Нечипоренко, Кирпиченко. Тренер: Л. Голубенко.
Голи: Марченко (32), Гноєвий (87) – Ю. Голубенко (32), А Голубенко (43).

Цей поєдинок викликав жвавий інтерес у лубенських любителів футболу. Щоправда, деяких із них налякав дощ на початку матчу. Але ті, хто потрапили на головну спортивну арену міста, не пожалкували – тут був справжній, цікавий і видовищний футбол.

Щодо матчу, то калайдинцівець Юрій Голубенко після чудової передачі Дмитра Нечипоренка відкриває рахунок у матчі. За схожим сценарієм його зрівнює лубенець Максим Марченко після вівереної передачі невтомного Василя Баранніка – 1:1.

Хотите купить кресло мешок в виде груши или мяча или пуфик? Бескаркасная мебель Poparada в Киеве — лучшее решение для вашего дома!

Лубенська команда, яка домінувала на полі, могла у першому таймі забити, принаймні п’ять м’ячів, але їй бракувало везіння у завершальних атаках, над чим тренеру гравців Анатолію Гришановичу потрібно ще довго працювати. Все ж, на перерву команди пішли відпочивати за рахунку 2:1 на користь «Зеніту». За гостей відзначився голом Андрій Голубенко.

Перед початком другої половини поєдинку міський голова Олександр Грицаєнко привітав тренера-викладача з футболу Лубенської ДЮСШ Олександра Сердюка з врученням йому керівництвом області медалі «За працю і відзнаку». Після перерви і вже за сонячної погоди лубенська команда продовжувала тиск на ворота суперників, але знову «не забивалося» – удари лубенців були або не точними, або надійно грав голкіпер номінальних гостей  Євген Четверіков, в якого цього дня «виходило все», або «він спіймав воротарський кураж».

«Били, били і все ж забили», – так можна назвати завершення цього цікавого лубенського футбольного протистояння. На 87 хвилині після чудової передачі Василя Баранніка ударом головою зрівнює рахунок Сергій Гноєвий – 2:2. На останніх хвилинах зустрічі господарі поля створили чимало гольових моментів, але їм так і не вдалося вирвати бажану перемогу.

Потрібно відзначити професійне суддівство лубенських рефері і вдалу гру молодого голкіпера лубенської команди Сергія Рябухи.

Після поєдинку був задоволений його результатом президент ФК «Зеніт» Анатолій Михайленко, адже його команда здобула перше очко у чемпіонаті. Лубенські уболівальники мали право на таку думку: «Чого у земляків, які претендують на нагороди чемпіонату області, «Зеніт» відібрав очки, а у їх суперників – ні?». Гадаю, це питання стосується президента ФК «Зеніт», тренера команди і її гравців.

Наступний матч ФК «Лубни» зіграє 6 жовтня (неділя) у Червонозаводькому проти місцевого «Харчовика», а «Зеніт» з Калайдинець в Лубнах на стадіоні «Центральний» поміряється силами проти команди «Локомотив» (Гребінка). Початок матчів: 14.00 (юнаки) і 16.00 (дорослі).

Юрій КЛИМЧЕНКО

Погода