Першість Полтавщини - 14-10-2013, 09:10 - sasa 187

У Лубнах перемагає Фортуна

У Лубнах перемагає Фортуна

ФК «Лубни» – «Фортуна» (Кейбалівка) 2:3 (1:1).
Чемпіонат області. І ліга. 16 тур. 13 жовтня. Лубни. Стадіон «Центральний». 226 глядачів. +16С.
Судді: Б. Щербаков, О. Яненко, А. Проценко (усі – Кременчук).
Делегат-інспектор: В. Наритник (Кременчук).
Голи: Петришин (32, з пенальті), Головко (70) – Проскурня (12), Кириченко (58, з пенальті), Медяник (79).
«Лубни»: Рябуха, Романенко, Стригунов (Марченко, 83), Гноєвий, Печарський, Ламіне, Мандрика, Бараннік, Петришин, Ебенгу, Головко. Тренер: А. Гришанович.
«Фортуна»: Сюр, Шоха, Букша, Шеремет, Немченко (Сергієнко, 79), Кириченко, Гайдук, Тимченко, Проскурня, Курочка (Криволап, 55), Медяник (Бохоня, 90+1). Тренер: М. Бурий.

Для уболівальників обох команд це був напружений поєдинок, багатий на голи, стрімкі атаки, футбольні зіткнення, напружену боротьбу. Вже стало «козирем» пирятинської команди з перших хвилин домашнього чи виїзного матчу робити стрімкі атаки на ворота суперників, після яких їх опоненти пропускали на початку поєдинків м’ячі.

Так сталося 2 червня у Пирятині і 13 жовтня в Лубнах – вже на 12 хвилині гості відкривають рахунок у матчі. На вістрі атак у гостей постійно були Руслан Курочка, Андрій Медяник і Олександр Проскурня. Саме останньому після його проходу правим краєм і вдалося забити м’яча – 0:1. Далі рівно через 10 хвилин цілком заслужений пенальті чітко виконує кращий гравець матчу у складі господарів Владислав Петришин – 1:1.

Після перерви ініціатива перейшла до лубенців, які під час атак могли не один раз добитися позитивного результату, але знову у підопічних тренера Анатолія Гришановича не виходило у завершенні атак. А ще з різних причин на матчі були відсутні лубенці Олександр Ювженко, Василь Гловяк, Дмитро Петренко, Максим Козлов. Далі Олександр Кириченко вдало виконує справедливо призначений пенальті у ворота господарів – 1:2.

На 70 хвилині поєдинку лубенець Олексій Головко влучним ударом зрівнює рахунок – 2:2. І, все ж, останню крапку у матчі ставить ветеран пирятинського футболу Олександр Медяник, який після помилок захисників і голкіпера господарів влучно пробиває – 3:2.

Штурм пирятинських воріт господарями до останньої хвилини матчу нічого не дав (потрібно було раніше забивати Євгену Стригунову, Солу Ламіне, Василю Баранніку, Арнодьду Ебенгу). У підсумку – прикра лубенська поразка, яка піде лише на користь молодій команді Анатолія Гришановича.

Юрій КЛИМЧЕНКО

Погода