Футбол Полтавщини - 01-04-2014, 04:04 - sasa 182

У Лубнах перемогли лохвиччани

У Лубнах перемогли лохвиччани

Два дні на стадіоні Торпедо в Лубнах тривав турнір з футболу серед юнаків 2001-2003 років народження, в якому взяли участь учні дитячо-юнацьких спортивних шкіл Лубен, Миргорода, Лохвиці, Лубенського району, а також команди Європа (Прилуки) і ДЮФШ Ворскла (Полтава).

Змагання пройшли під егідою Лубенської ДЮСШ та завдяки батькам юних лубенських футболістів, які не тільки морально підтримували господарів поля, але й матеріально профінансували турнір. Також спонсорську допомогу для нагородження учасників надали ТОВ “Лубенський молочний завод”, лубенці Даніїл Даніелян і Дмитро Зозуля. Щодо результатів турніру, то його переможцями стали лохвицькі юнаки з їх тренером Олександром Харченком. Склад переможців був такий: Єдуард Гребінник, Владислав Ястреба, Антон Батрак, Богдан Харченко, Тарас Мироненко, Роман Ковальчук, Олег Трубніков, Павло Лобко, Максим Ємець, Вячеслав Заславець, Володимир Столяренський, Петро Шамрицький, Ілля Довбня, Тарас Верходуб, Дмитро Савченко.

Срібні нагороди виборола команда з Миргорода (тренер Анатолій Коваленко), а “бронзу” здобули юнаки з ДЮФШ “Ворскла” з їх наставником Валентином Підддубним. Визначені кращі гравці змагань: ворсклянин Євген Сопельник (воротар), лубенець Ярослав Ананко (захисник), прилучанин Максим Петрушенко (півзахисник), миргородець Ігор Комельков (нападник). Крім переможця і призерів далі команди розташувалися у турнірній таблиці таким чином: ІV місце – “ДЮСШ” (Лубни), V – районна ДЮСШ “Колос” (Засулля), VI – “Європа” (Прилуки). Ще потрібно відмітити, що юні ворскляни і прилучани були на рік молодші від своїх суперників. Юних лубенців на турнірі представляли тренери-викладачі Лубенської ДЮСШ Анатолій Сірик і Олександр Баран. Розповідає один з організаторів футбольних юнацьких змагань Анатолій Сірик:

– Турнір пройшов цікаво та напружено. Переможців і переможених не було, адже головне, що футбольне свято відбулося, діти отримали задоволення від змагань, кращі команди та гравці нагороджені кубками, призами. І, все ж, як кажуть, “у кожній бочці меду є ложка дьогтю”. Дивно: чому в наших славних Лубнах, де є всі умови для проведення подібних змагань, є діти усіх вікових груп, так рідко щось відбувається? З бюджетними установами все зрозуміло, адже нині на нашій неньці-Україні вкрай складна ситуація, і політична, і економічна. Так є ж відповідні федерації, громадські організації, які б могли хоча б щось робити для розвитку дитячого спорту у місті…

На завершення у автора цих рядків до організаторів чудового і так потрібного футбольного турніру є лише одне запитання: невже ні один з переможців змагань (лохвиччан) не достойний був звання “Кращий гравець”?!.

Юрій КЛИМЧЕНКО

Погода