- 09-05-2011, 09:05 - sasa 384

У Лубнах відзначали День футболу

У Лубнах відзначали День футболу

Нещодавно спортивні Лубни на стадіоні «Торпедо» з розмахом відзначили свято під назвою «Всеукраїнський День футболу».

 

 Футбольні старожили, мабуть, не пригадають такого дня, в якому було б зіграно 13 (!) футбольних поєдинків. За програмою святкового дня, які склали організатори змагань – міський відділ з питань фізичної культури, спорту і туризму (начальник Іван Тузов, головний спеціаліст Сергій Бортнік) та Федерація футболу міста (голова Анатолій Гришанович), глядачі стали свідками матчів за перше і третє місця фіналу обласних змагань серед юнаків 1994-1995 року народження в залік спартакіади школярів. Тут переможцями стали юнаки з Комсомольська (тренер Олександр Бідник). Далі був зіграний матч серед вищих навчальних закладів міста, присвячений Дню футболу. У запеклій боротьбі зустрілися команди «Лістех» Лубенського лісотехнічного коледжу і «Бухтех» Лубенського фінансово-економічного коледжу. З рахунком 2:0 перемогу здобули майбутні лісівники, яких виводив на гру Андрій Павлюченко, викладач фізвиховання коледжу. У переможців голи провели Андрій Гриценко і Володимир Кулик. Кращі гравці цього матчу отримали призи – Олександр Туров і Олександр Артеменко.

 

Потім були захоплюючі півфінальні і фінальні поєдинки між командами юнаків шкіл міста. Результати 1/2 фіналу такі: «ЗНЗ № 2» – «ЗНЗ № 1» 1:2, «ЗНЗ № 4» – «ЗНЗ № 8» 2:1. У матчі за ІІІ місце «ЗНЗ № 8» (тренер Андрій Василенко) здолала «ЗНЗ № 2» з рахунком 1:0. А у головному матчі юнаки «ЗНЗ № 1», яких виводив на поле вчитель фізвиховання Ігор Перепічай, перемогли 1:0 «ЗНЗ № 4» і стали переможцями святкового турніру. Команди від організаторів отримали кубки, призи і грамоти. Кращими гравцями названі: Тимур Донець (ЗНЗ № 4), Ярослав Карякін (ЗНЗ № 1), Олександр Глушко (ЗНЗ № 2) і Дмитро Бадун (ЗНЗ № 8).

 

Ще на свято до Лубен завітала команда «Європа» з Прилук Чернігівської області (юнаки 1998 р.н.), яка зіграла товариський матч з ровесниками Лубенської ДЮСШ (тренер Олександр Сердюк). Цікаве юнацьке протистояння завершилося перемогою господарів з рахунком 3:1. У переможців м’ячі забили Олексій Бондар, Михайло Безпалий і Владислав Морозюк. Кращими гравцями цього поєдинку визнані Максим Яременко і Олексій Бондар, вихованці тренера Олександра Сердюка. На урочистому закритті футбольного свята переможців, призерів і кращих гравців вітав міський голова Олександр Грицаєнко, який побажав юним лубенцям  подальших перемог у наступних змаганнях різного рівня. Також пам’ятні призи і грамоти отримали ветерани футболу і всі ті, хто причетні у місті щодо розвитку спорту № 1. Це тренер ДЮСШ Олександр Сердюк, воротар і футбольний рефері Олександр Кулик, голова міської федерації футболу і тренер ФК «Лубни» Анатолій Гришанович, директор стадіону «Центральний» Юрій Климченко, ветерани футболу Сергій Міщенко, Андрій Загоруйко, Віктор Мирко та Іван Парасіч, футбольний рефері і викладач фізвиховання лісотехнічного коледжу Андрій Павлюченко, граючий тренер команди «Райз-Максимко» Юрій Тютюнник. На завершення Дня футболу присутні стали свідками товариського матчу між ФК «Лубни» і лубенським «Райз-Максимко», діючим чемпіоном району.

 

Цікавий поєдинок завершився перемогою ФК «Лубни» – 3:0 на користь головної команди міста. Два м’ячі забив досвідчений Валентин Козаченко і один молодий Роман Романенко. Організатори футбольного свята завдячують за підтримку і допомогу у його проведенні депутатам міської ради Валерію Больботу і Володимиру Боришпольцю, начальнику відділення банку «Фінанси і кредит» Яні Семперович, керівництву магазину «Фокстрот». Особлива подяка ветерану футболу міста і приватному підприємцю Олександру Нікітіну, який подарував комплект футбольної форми і м’ячі юним вихованцям тренера Олександра Сердюка.   

 

Юрій КЛИМЧЕНКО

Погода