Матчі - 29-07-2018, 07:07 - admin 272

У новому чемпіонаті «Ворскла» поки без очок

Полтавці мінімально поступаються в Києві «Олімпіку».
У новому чемпіонаті «Ворскла» поки без очок

Минулого року саме впевнена перемога «Ворскли» над донецьким «Олімпіком» на виїзді дозволила полтавцям здобути необхідну психологічну впевненість і піти на зимову перерву в хорошому настрої.

З врахуванням того факту, що в літнє міжсезоння донеччани втратили велику кількість гравців, а «Ворскла» зберегла «бронзову» основу, сподівання вболівальників «біло-зелених» на три очки були не безпідставними. Оптимізму додавало також повернення до стартового складу В’ячеслава Шарпара, який пропустив гру першого туру проти «Динамо». Мозковий центр полтавців знову був готовий конструювати атаки команди.

Перші хвилини пройшли в рівній боротьбі. Можливо, трішки гостріше атакували господарі, які запам’яталися небезпечним штрафним ударом. Але м’яч влучив у гравця «Ворскли» і вилетів на кутовий. Як виявилося згодом, це була тільки пристрілка. На 31-й хвилині черговий штрафний удар заробив колишній нападник ФК «Полтава» Максим Дегтярьов. На цей раз удар Кравченка був набагато небезпечнішим, але Богдана Шуста підстрахувала права стійка. «Ворскла» відповіла на 37-й хвилині. Після рикошету м’яч відскочив до Кобахідзе. Сандро зумів пробити з близької відстані, але нога захисника й воротар Кринський завадили грузинському легіонеру відкрити рахунок у матчі. На 44-й хвилині Кобахідзе знову опинився в центрі уваги. Його удар зовсім трішки розминувся з лівою стійкою. На цьому перший тайм і закінчився.

Що не вдалося «Ворсклі», вдалося на початку другого тайму «Олімпіку». На 51-й хвилині захисники полтавців порушили правила проти Дегтярьова центрі поля. Максим не став чекати, а швидко віддав пас на хід Балашову. Гравець «Олімпіка» вийшов сам на сам з Шустом, переграв його й відправив м’яча в порожні ворота – 1:0. Такий перебіг подій не міг влаштувати Василя Сачка. Тому тренер кинув у бій Владислава Кулача. Втім, відразу на грі «Ворскли» в атаці це ніяк не позначилося. А будь трохи точнішим на 59-й хвилині автор першого голу, становище гостей могло стати зовсім поганим. Але минулося.

За час, що залишився до кінця матчу, а це півгодини чистого ігрового часу, підопічні Василя Сачка так і не змогли запропонувати захисту суперника чогось цікавого. Були удари Коломойця й Кобахідзе. У першому випадку надійно зіграв Кринський, а в другому Сандро підвела точність. Але цього виявилося замало для здобуття хоча б одного очка.

«Ворскла» програла супернику перш за все в бажанні. Так сходу й не віриться в правдивість інформації, про часткове погашення боргів по зарплаті, адже футболісти пересувалися по полю кволо. А попереду ще один виїзд до Львова, де на «Ворсклу» вже чекає однойменна команда.

«Оліпік» – «Ворскла» – 1:0 (0:0)

«Олімпік»: Кринський, Гришко, Кравченко, Сондей, Кольцов, Балашов (Пасіч, 66), Немчанінов, Дегтярьов (Біленький, 83), Ксьонз, Вакуленко (Морозенко, 72), Зубейко.

«Ворскла»:
 Шуст, Пердута, Шарпар, Чеснаков (Кулач, 56), Сапай (Кадимян, 46), Коломоєць, Кравченко (Мисик, 71), Кобахідзе, Чижов, Даллку, Ребенок.

Гол: Балашов, 51.

Попереджені: Пасіч, 86 – Даллку, 13, Мисик, 73.

Олександр Данник

Фото: vorskla.com.ua

Погода