Полтавщина-Спорт - 24-06-2013, 01:06 - sasa 115

У Полтаві відбудеться перший чемпіонат з алтимат фризбі

У Полтаві відбудеться перший чемпіонат з алтимат фризбі

29 червня Полтавська обласна федерація літаючих дисків на 2-у міському пляжі проведе перший офіційний турнір в нашому місті.

Свою майстерність на турнірі  продемонструє перша полтавська алтимат команда «Pixels Poltava». Вона була створена не так давно – 13 вересня 2011 року.  Хлопці так пояснюють назву команди: «Один піксель на моніторі нічого не означає, але разом вони формують зображення. Один гравець на полі під час гри в алтимат нічого не доб’ється, але в контексті команди може досягти перемоги». Сподіваємось, їм вдасться знайти достойних супротивників і залучити до кола прихильників гри нових спортсменів.

Алтимат – це командна гра з фризбі (літаючою тарілкою) на траві, пляжі та в залі. Суть гри в тому, щоб пасами провести фризбі до енд-зони суперника і зловити її там. У цей час команда суперників намагається збити або перехопити фризбі. Якщо їм це вдається, диск переходить до них і атака починається у зворотньому напрямку.

Алтимат об\’єднав у собі елементи різних ігор. З американського футболу алтимат запозичив розмітку поля – прямокутник з двома гольовими зонами на кінцях. Подібно до баскетболу в алтиматі не можна бігати з диском в руках – це вважається пробіжкою. Кидки диску аналогічні до ударів ракеткою в тенісі.

Алтимат- фризбі  – забавка ще малознайома  для більшості людей в нашій країни. Однак, у світі це вид спорту, який швидко набуває популярності у США,  де він й народився у 1967 році, Японії та й Європі.

Наталка МОСКАЛЕНКО

Погода