Останні новини - 01-09-2010, 01:09 - sasa 216

УЄФА заборонив вувузели! А ФФУ?

УЄФА заборонив вувузели! А ФФУ?

УЄФА вирішив, що вувузелам – дудкам, які широко використовувалися цього літа на матчах чемпіонату світу в Південній Африці, – не місце на трибунах стадіонів під час змагань під егідою Європейського футбольного союзу.

Керівний орган континентального футболу повідомив усі 53 національні асоціації, що цей крок пов\’язаний з європейською культурою та традицією, адже звуки вувузел змінять атмосферу матчів.

Під час останнього чемпіонату світу вувузели, котрі використовувалися повсюди, стали невід\’ємною складовою футбольного свята. У конкретному контексті Південної Африки вони додавали нотку місцевого колориту та фольклору. Утім, УЄФА вважає, що широке використання дудок недоцільне у Європі, де безперервному гучному фоновому шуму приділяється особлива увага.

Магія футболу складається з двостороннього обміну емоціями між футбольним полем та трибунами, з яких вболівальники можуть передати повну гаму почуттів гравцям. Тим не менше, УЄФА вважає, що вувузели повністю б змінили атмосферу, пригамовуючи емоції прихильників та відволікаючи їх безпосередньо від гри.

Щоб уникнути цих негативних ефектів на стадіонах, де проводяться змагання під егідою УЄФА, а також захистити культуру й традиції футболу в Європі (співи, скандування, тощо), керівний орган континентального футболу прийняв рішення заборонити на аренах використання вувузел.

Асоціації УЄФА отримали вказівку вжити всіх необхідних оперативних заходів, а також проінструктувати свої клуби щодо заборони використання вувузел у змаганнях під патронатом УЄФА, в яких вони беруть участь.

УЄФА

Погода