Мотобол - 21-09-2010, 11:09 - sasa 186

Українці – найсильніші в Росії, а росіяни стануть найсильнішими в Україні?

Українці – найсильніші в Росії, а росіяни стануть найсильнішими в Україні?

У вирішальну стадію входять мотобольні чемпіонати в європейських країнах. Чемпіоном Росії вже стала команда \”Металург\” (Видне), у складі якої виступають лідери цієї команди – вихованці української мотобольної школи з Полтавщини Олексій і Володимир Сосницькі та Геннадій Миць. А в чемпіонаті України, як прогнозують фахівці, цього року переможцем стане \”Союз-3\” (Єнакієве), за який будуть грати чемпіони Європи у складі збірної Росії Сергій Крошка і Антон Гусєв.

ЛІДИРУЄ «АНТРАЦИТ»

\”Союз-3\”, як і \”Поділля\” (Кам\’янець-Подільський), ще не розпочав грати в цьогорічному чемпіонаті України. Ці дві команди долучаться до змагань уже цього тижня. А тим часом зіграно вже ряд матчів: минулого тижня \”Антрацит-1\” (Кіровське) знову переміг \”Схід\” (Вознесенськ) – на його полі – 3:1. Перед тим у рідних стінах \”Антрацит-1\” виграв у \”Сходу\” з мінімальним рахунком – 1:0, і здавалося, що на полі суперника гра буде ще складнішою. Так воно і було, адже після другого періоду рахунок був – 0:0. А в третьому періоді розігралися наші земляки – вихованці вишняківської \”Ниви\”, гравці збірної України Іван Костюк та Володимир Бойко (забив 2 м\’ячі). А після завершального, четвертого періоду рахунок був 3:1 на користь \”Антрацита-1\”, який виступає поки що без втрат і очолює турнірну таблицю чемпіонату України. З урахуванням того, що цього сезону \”Поділля\” гратиме без жодного легіонера, слід очікувати, що головна боротьба за звання чемпіона України 2010 року розгорнеться у матчах земляків з Донецької області – команд \”Антрацит-1\” і \”Союз-3\” (Єнакієве), за який гратимуть перспективні гравці збірної Росії. Щоб стати чемпіонами України?

ПРИЗЕРИ ЄВРОЛІГИ ВЖЕ ВИЗНАЧИЛИСЯ?

У другому турі фіналу чемпіонату Східноєвропейської ліги з мотоболу, матчі якого відбулися в білоруському місті Лунінець, змагалися лише три клуби з п\’яти команд-фіналістів. У матчах між ними зафіксовано такі результати: \”Металург\” (Видне, Росія) – \”Комета\” (станиця Кущовська, Росія) – 9:2, \”Металург\” – \”Полісся\” (Лунінець, Білорусь) – 10:3, \”Полісся\” – \”Комета\” – 3:8. Команді \”Автомобіліст\” (станиця Кірпільська, Росія), яка не з\’явилася в Лунінець, зараховано технічні поразки (0:3) у матчах другого туру. Становище команд після двох турів: \”Металург\” – 12 очок, \”Комета\” – 8, \”Полісся\” – 4, \”Автомобіліст\” – 0. Попереду ще три тури фінального турніру Східноєвропейської ліги, але фахівці прогнозують, що серед лідерів вже не відбудеться ніяких змін.

ПРОЩАЛЬНИЙ МАТЧ ЦАРЬОВА

Стало відомо, що 5 жовтня у місті Коврові відбудеться прощальний матч легендарного радянського і російського мотоболіста Олександра Царьова, якому того дня виповниться 55 років. Видатний спортсмен, який часто забивав фантастичні м\’ячі й на полтавському мототреці в Розсошенцях, планує 5 жовтня організувати товариський матч \”Ковровець\” (Ковров) – збірна мотобольного світу. Володимир Царьов був багаторічним капітаном збірної СРСР і Росії, і лише після свого 50-річного ювілею він передав капітанську пов\’язку збірної Росії нашому земляку, вихованцю мотобольної школи команди \”Нива\” (Вишняки) – Володимиру Сосницькому.

ХТО ПЕРШИМ ЗАБ\’Є 100 М\’ЯЧІВ?

Статистики підрахували, що у нинішньому сезоні, який ще не завершився, кращим бомбардиром Європи може стати або голландець Мілл Лойманс, або росіянин Сергій Крошка. На кінець минулого тижня в активі Лойманса було 95 забитих м\’ячів (24 – у матчах чемпіонату Європи, 46 – у чемпіонаті Німеччини і 25 – у чемпіонаті Голландії), а на рахунку Крошки – 93 (10 у матчах чемпіонату Європи, 73 – у чемпіонаті Східноєвропейської ліги і 10 – у матчах Кубка Росії). Напевно, вже цього тижня хтось із них першим подолає бар\’єр у 100 забитих за сезон м\’ячів.

Цікаво, що першим європейським мотоболістом, кому пощастило за один сезон здолати \”бар\’єр\” у 100 м\’ячів, був легендарний гравець полтавського \”Вимпела\”, нині вже покійний, Валерій Кудінов, який в усіх офіційних матчах зіркового сезону полтавської команди (1973 рік) вразив ворота суперників 106 разів!

ЯКА КОМАНДА НАЙСИЛЬНІША В ЄВРОПІ?

Також статистики підрахували, що на кінець минулого тижня найбільш ефективною клубною командою Європи є \”Металург\” (Видне, Росія), лідерами якого протягом останнього десятиріччя є вихованці мотобольної школи Полтавщини, багаторазові чемпіони Європи Олександр і Володимир Сосницькі та Геннадій Миць. Цього сезону \”Металург\” поки що має 100% набраних очок – він зіграв 31 матч і здобув 31 перемогу! На другій позиції у цьому неофіційному рейтингу \”Ньовілль\” (Франція) – 98% набраних очок (у 21 матчі – 20 перемог і 1 нічия), на третій позиції – \”Пума\” (Куппенхайм, Німеччина) – 83% набраних очок (у 21 матчі – 17 перемог, 1 нічия і 3 поразки).

Погода