- 10-06-2011, 09:06 - sasa 224

Унікальний сезон \”ігровиків\”

Унікальний сезон \”ігровиків\”

Якщо детально проаналізувати минулий сезон, особливо після завершення чемпіонатів України з ігрових видів спорту, то стане зрозуміло, що для наших земляків цей сезон став по-справжньому унікальним.

 

У ньому вихованці спорту Полтавщини досягли одночасно небувалих раніше перемог у \”великій четвірці\” ігрових олімпійських видів спорту: футболі, волейболі, баскетболі, гандболі. Тож пригадаймо, що саме цього сезону чемпіонами і володарями Кубка України з футболу у складі \”Шахтаря\” (Донецьк) стали наші земляки Андрій Пятов і Олександр Чижов, чемпіоном України з волейболу серед чоловіків у складі \”Локомотива\” (Харків) став Андрій Адамець, а серед жінок – Яніна Журовська з \”Хіміка\” (Южний). Чемпіоном України у баскетбольній Суперлізі (за версією Асоціації баскетбольних клубів України) став Віктор Кобзистий, а серед жінок – Ольга Мазніченко, яка грала за \”ТІМ-СКУФ\” (Київ).

 

Крім того чемпіонами України з баскетболу (за версією Федерації баскетболу України) у складі \”Черкаських Мавп\” стали наші земляки Володимир Журжій, Віталій Близнюк і Сергій Мякінін. Гандболісти команди \”Динамо\” (Полтава) також цього сезону вперше у своїй історії завоювали срібні медалі чемпіонату України в Суперлізі і бронзові медалі Кубка України з гандболу. А ще не забуваймо, що полтавська \”Ніка-Педуніверситет\” стала срібним призером чемпіонату країни з футзалу серед жінок.

 

Також можна пригадати, що вихованці волейбольної школи Полтави блискуче виступали за межами України: Максим Пантелеймоненко у складі \”Зеніту\” (Казань) став чемпіоном Росії з волейболу і фіналістом європейської волейбольної Ліги чемпіонів, а Микола Павлов у складі \”Локомотива\” (Новосибірськ) став володарем Кубка Росії з волейболу, повідомляє кореспондент \”ПС\” Ігор ЧЕРЧАТИЙ.

Погода