Останні новини - 11-05-2011, 10:05 - sasa 258

Усе в руках \”Ворскли\”

Усе в руках \”Ворскли\”

Відбулися півфінали Кубка України, які визначили фіналістів цьогорічного розіграшу та долю шостого місця чемпіонату

 

Найголовніше, на що відповіли ці матчі, це чи прохідним виявиться шосте місце для участі в Лізі Європи. Поразка \”Арсенала\” столичному \”Динамо\” – 0:2 дало ствердну відповіді – ТАК! Отже, вже у липні володар шостого рядка національного чемпіонату візьме старт у кваліфікаційному раунді Ліги Європи і буде намагатися пройти всі кваліфікації аби пробитися до групового раунду змагань.

 

Таким чином можна сказати, що доля \”Ворскли\” в її руках. Тепер, щоб посісти шостий рядок у турнірній таблиці біло-зеленим достатньо в суботу просто перемогти вдома донецький \”Шахтар\”. З одного боку це завдання доволі складне, адже в Полтаву завітає вже новий чемпіона країни 2011 року, а з іншого – у команди з Донецька ввечері свято на честь 75 роковин клубу і навряд чи Мірча Луческу привезе основний склад. Гірники вже приїдуть до Полтави у святковому настрої, зіпсувати який не зможе навіть поразка. Зрештою й сама \”Ворскла\” може й вміє перемагати \”Шахтар\”. Це вже двічі за останні три роки продемонструвала команда Миколи Павлова. Так що мотивація у полтавців має бути велечезна.

 

Ситуація на фініші чемпіонату складується таким чином, що навіть, якщо \”Ворскла\” у двох заключних матчах не набере жодного очка, все одно може залишитися у підсумку на шостому місці. Але тут все буде залежати від того, як зіграють конкуренти ворсклян. Для того аби обійти полтавців \”Арсеналу\”, \”Оболоні\”, \”Волині\”, \”Таврії\”, донецькому \”Металургу\” потрібно у двох заключних матчах набирати по 6 очок. Якщо подивитися на календар, то найкращий він у \”Таврії\”. Кримчани два заключні поєдинки проводять вдома. У 29-му турі приймають \”Оболонь\”, а в 30-му – у них дербі з \”Севастополем\”. Важко сказати, чи спроможна \”Таврія\” на здобуття шести очок, але кримчани чи не єдина команда з претендентів на шосте місце, яка й досі заявляє про завдання пробитися до Ліги Європи. Однак наразі усі козирі у \”Ворскли\” і триматимуть вони їх аж до останньої хвилини (якщо це знадобиться) матчу у Львові.

 

А щодо кубкового фіналу, то цього року він буде класичним. \”Динамо\” зустрінеться із \”Шахтарем\”, який у півфіналі обіграв \”Дніпро\” – 2:1. Ця гра відбудеться 25 травня у Сумах, хоча могла б відбутися і в Полтаві. Але це вже зовсім інша історія…

 

Автанділ ПОТІДЗЕ

Погода