Першість Полтавщини - 06-06-2011, 01:06 - sasa 221

В області новий лідер – \”Пирятин\”!

В області новий лідер – \”Пирятин\”!

У неділю продовжились матчі чемпіонату області з футболу серед когорти найсильніших. Відзначимо першу та ще й відчутну поразку лідера ФК «Лубни» від гребінківського «Локомотиву», зливу голів у Градизьку і в Глобиному. Цей тур, поки що, є лідером чемпіонату по забитих м’ячах – 27. 

 

«Локомотив» (Гребінка) – ФК «Лубни» 3:0 (0:0).

Голи: Симоненко (54), Шевченко (68), Ященко (85).

Судді: Ю Павлюченко, О. Дробітько (обидва – Полтава), О. Кривогуз (Кобеляки).

Делегат-інспектор: О. Дігтяр (Полтава).

«Локомотив»: Пучка, Бут, Богомаз, Новоселецький, Голованьов, Кривошея, Дюжов, Шевченко (Нєкрилов, 90+3), Ященко, Симоненко, Козаченко (Козлов, 69). Граючий тренер: С. Симоненко. 

ФК «Лубни»: Макаренко (Четверіков, 46 (Головко, 69), Величко, Бараннік, Нечипоренко, Хоменко, Загоруйко, дубницький, Морозюк, Романенко (Ліхтанський, 63), Шоха, Гайдаш. Тренер: А. Гришанович.

5 червня. Гребінка. Стадіон «Локомотив». + 26С. 420 глядачів.

 

Цей поєдинок, як і передбачалося, викликав величезний ажіотаж серед уболівальників обох сторін. Судіть самі: до цього поєдинку у графі «м’ячі» турнірної таблиці у залізничників значилося співвідношення м’ячів 10:1. А лубенська команда, не зазнавши жодної втрати очок, випереджала конкурентів на п’ять пунктів. До того ж, протистояння футбольних сусідів у чемпіонаті чи кубку області завжди було цікавим і безкомпромісним. Цього дня «Локомотиву» пощастило – він був сильнішим у всіх компонентах гри. У першому таймі лідери чемпіонату створили лише один єдиний голевий момент біля воріт господарів (після удару зі штрафного Володимир Величко «попав» у поперечину воріт). А господарі поля могли відзначитися, принаймні, тричі. Перша половина гри виділилася негативно для лубенців тим, що зазнав травми голкіпер Євген Макаренко. Після перерви на 54 хв. невтомний 42-річний граючий тренер залізничників Сергій Симоненко відкриває рахунок у матчі – 1:0 повели господарі. Далі був гол у виконанні Валентина Шевченка і рахунок стає 2:0. І знову серйозної травми ноги зазнає воротар лубенців Євген Четверіков і на стражу «рамки» стає польовий гравець Олександр Шоха, який теж пропустив прикрого голу від досвідченого Сергія Ященка. У підсумку – закономірна перемога «Локомотива», який цього дня прагнув більше до перемоги і у нього все виходило. Щодо лубенців, то у їх складі не вистачало Владислава Ковтуна, який пропускав гру через перебіг жовтих карток. І ще повністю не залікували травми основні гравці ФК «Лубни» – Роман Литвин і Марк Гришанович. Це теж вплинуло на результат матчу.

 

Результати інших матчів туру такі: «Колос» (Кобеляки) – ДЮФШ ФК «Ворскла» (Полтава) 2:1, «Молодь-Школа-інтернат № 1» (Полтава) – «Псел» (Гадяч) 0:1, ФК «Глобине» – «Колос» (Дмитрівка) 3:3, ФК «Пирятин» – «Колос» (Зіньків) 5:0, «Темп» (Градизьк) – ФК «Миргород» 9:0.

 

Після поразки у Гребінці лубенці опустилися на другу сходинку турнірної таблиці, пропустивши вперед пирятинців. Цікаво, що залізничники після перемоги над лідером знову залишилися на п’ятому місці.

 

З поміж інших протистоянь відзначимо закономірну домашню перемогу ФК «Пирятин» над аутсайдером зіньківським «Колосом» – 5:0 на користь господарів. Три голи у матчі провів Роман Кириченко і по одному разу відзначилися Віталій Городчанін та Віталій Панько. Після цієї впевненої перемоги пирятинці одноосібно очолили турнірну таблицю.

 

Найбільше забитих м’ячів у шостому турі численні глядачі побачили на Глобинщині у Градизьку, де місцевий «Темп» приймав ФК «Миргород». Як зазначив наставник господарів Олександр Лобода, за грою спостерігала рекордна кількість уболівальників – близько 1000. Була повна перевага господарів – 9:0. Тричі результативно відзначився Василь Костенко, два голи знову провів досвідчений Сергій Зав’ялов і ще по одному м’ячу забили Кирил Смирнов, Олександр Пономарьов і Юрій Павлик. На сьогодні градизьці є командою (з пирятинцями), що не зазнала гіркоти поразки.

 

І про останнє дербі туру, яке теж було багатим на голи. Дебютант першої ліги ФК «Глобине» приймав «Колос» з Дмитрівки Кременчуцького району. Спочатку попереду були господарі завдяки влучним голам у виконанні Максима Середи (два) і Олега Галати. Але гостям вдалося відновити «статус-кво» – 3:3. У колосівців м’ячі забивали Сергій Чефонов, Роман Палюх та Ігор Котвицький. 

 

Турнірна таблиця після шести турів:

 

                                               В          Н         П              М            О

1. ФК «Пирятин»                 5           1          0              22:5          16

2. ФК «Лубни»                     5           0          1              17:6          15

3. «Псел» Гадяч                    5            0          1              8:4            15

4. «Темп» Градизьк             4            2          0              15:2          14

5. «Локомотив» Гребінка    4            1          1              13:1          13

6. «Колос» Кобеляки           2            1          3               9:15          7

7. «Колос» Дмитрівка          1            2          3              9:14          5

8. «Молодь» Полтава           1            2          3              6:11          5

9. ФК «Глобине»                   1           1          4              11:18        4

10. ДЮФШ ФК «Ворскла»  1           0           5             13:13        3

11. ФК «Миргород»              1           0           5             6:25           3

12. «Колос» Зіньків               0           2           4             2:19           2

 

Результати матчів юнацьких складів команд:

«Колос» (Кобеляки) – ДЮФШ ФК «Ворскла» 0:2

«Молодь-Школа-інтернат № 1» – «Псел» 2:0

«Локомотив» – ФК «Лубни» 5:0

ФК «Глобине» – «Колос» (Дмитрівка) 1:2

ФК «Пирятин» – «Колос» (Зіньків0 4:1

«Темп» – ФК «Миргород» 5:0.

 

Юрій КЛИМЧЕНКО

Погода