Баскетбол - 16-09-2015, 07:09 - sasa 203

В якій баскетбольній \”Суперлізі\” гратиме кременчуцький БСК \”Кремінь\”?

В якій баскетбольній \”Суперлізі\” гратиме кременчуцький БСК \”Кремінь\”?

Нещодавно наш сайт повідомляв своїм читачам, що новостворена у Кременчуці команда БСК \”Кремінь\” планує взяти участь у Суперлізі чемпіонату України 2015-2016 років.

Та протягом останніх тижнів ситуація в українському баскетболі різко змінилася і загострилася. За повідомленнями, які надходять на наш сайт від прихильників баскетболу, цього року в Україні може відбутися два чемпіонати у двох… \”суперлігах\”. Традиційний чемпіонат – під патронатом ФБУ й незалежний чемпіонат – під патронатом одного з наймогутніших представників українського істеблішменту. Подібне \”роздвоєння\” вже мало місце років з 8 тому, коли відбувалися й чемпіонат України, й чемпіонат УБЛ (Української баскетбольної ліги).

Щойно ФБУ (Федерація баскетболу України) повідомила склад команд, які підтвердили свою участь у чемпіонаті Суперліги в сезоні 2015/2016: \”БІПА-Мода\” (Одеса), \”Волиньбаскет\” (Луцьк), \”Динамо\” (Київ), \”Запоріжжя\”, \”Кривбасбаскет\”,  (Кривий Ріг), \”МБК Миколаїв\” , НУФВСУ (БК \”Київ\”), \”Хімік\” (Южний), \”Черкаські Мавпи\”. До 17 вересня має бути вирішено питання щодо команди у Львові, для якої зроблено відтермінування. У той же час, у повідомленні ФБУ наголошується, що у списку Суперліги відсутні \”Будівельник\” (Київ) і \”Дніпро\” (Дніпропетровськ).

Серед шанувальників баскетболу почалися розмови, що \”Будівельник\”, \”Дніпро\”, а також \”Говерла\”, БСК \”Кремінь\” та деякі інші команди, можливо, гратимуть в іншій баскетбольній \”вищій конференції\”. Принаймні, керівництво цього підрозділу поки що обіцяє командам-учасникам цієї незалежної \”конференції\” величезні преференції й заохочення. Що з цього вийде (чи не вийде) наш сайт повідомить своїм читачам найближчим часом.

Аркадій СПИЦЯ

Погода