Баскетбол - 23-09-2015, 03:09 - sasa 155

В якій Суперлізі України з баскетболу гратиме БСК \”Кремінь\”: офіційній чи \”приватній\”?

В якій Суперлізі України з баскетболу гратиме БСК \”Кремінь\”: офіційній чи \”приватній\”?

Відбулася зустріч Генерального секретаря Федерації баскетболу України Володимира Драбіковського з директором АБКУ \”Суперліга\” Володимиром Поплавським, під час якої Володимир Поплавський виступив з заявою за дорученням клубів-засновників АБКУ \”Суперліга\”, пов’язаних з групою \”Приват\”, які не подали заявки на участь у XXV чемпіонаті України з баскетболу. Серед них – і новостворена команда БСК \”Кремінь\” (Кременчук).

Його заява була наступною:

– АБКУ \”Суперліга\” гарантує, що розрахується з арбітрами за обслуговування матчів попереднього сезону;

– АБКУ \”Суперліга\” не може гарантувати розрахунок клубів з гравцями і тренерами за попередній сезон, але робитиме все можливе для того, щоб борги перед гравцями і тренерами було погашено;

– Клуби-засновники АБКУ \”Суперліга\” вважають неприйнятною сплату внесків ФБУ за право брати участь у чемпіонаті України, оскільки клуби не знають, на що ці кошти витрачатимуться. Однак АБКУ \”Суперліга\” готова придбати у Федерації баскетболу України право на проведення чемпіонату України серед команд Суперліги.

Прес-служба Федерації баскетболу України повідомляє наступне:

– Згідно рішення Президії ФБУ від 15 червня 2015 року, чемпіонат України з баскетболу проводить ФБУ спільно з Міністерством молоді та спорту України. Про продаж права проведення чемпіонату України не може бути мови.

– Клуби, які не подали до ФБУ заявку на участь у чемпіонаті України серед команд Суперліги, ще мають шанс подати заявку на участь у чемпіонаті України серед команд Вищої ліги.

– Якщо клуби групи \”Приват\” мають намір проводити власний окремий чемпіонат, то це їхнє право. Але цей чемпіонат не матиме статусу офіційного. А це означає, що контракти гравців і тренерів цих клубів у ФБУ і ФІБА не братимуться до уваги.

– На нашу думку, сьогодні в нашій країні не час займатися сепаратизмом у будь-якій галузі діяльності. Баскетбол – не майданчик для з’ясування політичних, фінансових чи бізнесових інтересів.

Аркадій СПИЦЯ

Погода