- 10-06-2011, 09:06 - sasa 133

Вадим Гордієнко: \”Наша інфраструктура на три щаблі нижча за полтавську\”

Вадим Гордієнко: \”Наша інфраструктура на три щаблі нижча за полтавську\”

Сезон у другій українській лізі просто так не закінчується. У суботу на нас чекає плей-офф — зустріч між другими командами груп «А» і «Б» — ФК «Суми» та «Полтавою» відповідно.

 

На кону — шанс підвищитися у класі. З цього приводу журналіст «УФ» вирішив звернутися до представника однієї зі сторін протистояння — генерального директора сумчан Вадима Гордієнка. Взагалі-то спочатку було заплановане інтерв’ю з головним тренером блакитно-білої команди, але Ігор Жабченко виявився досить таки забобонним, не схотівши розмовляти до поєдинку на нейтральному полі в Умані.
 
— Вадиме Анатолійовичу, розкажіть, будь ласка, коли команда збирається вирушити в Умань і як триває підготовка до матчу проти «Полтави»?
— На Черкащину ми від’їжджатимемо у п’ятницю після опівночі (розмова відбулася у четвер. — Р.П.). Наразі до вирішального матчу сезону колектив готується за містом, у селі Верхня Сироватка. Там досить непогане футбольне поле.
 
— Коли «Миколаїв» остаточно забезпечив собі перше місце у вашій групі другої ліги, це стало для команди ударом по амбіціях, адже «Суми» декларували завдання виграти свою групу і вийти до першої ліги…
— Перед матчем з миколаївцями ми мали, певною мірою, психологічну надломленість. Удар по амбіціях? Та ні, тільки соромно, коли у місті немає команди рівня бодай першої ліги. Тим паче, тоді були труднощі, пов’язані з доукомплектуванням. Можливо, й часу не вистачило, аби краще зігратись. І взагалі — завдання підвищитися у класі ставив губернатор, інвестори ж могли ще потерпіти.
 
— Загалом, чи залишилися ви задоволеним саме грою команди в цьому сезоні?
— Відверто кажучи, задоволений більше результатом. Гру треба ще вдосконалювати.
 
— Сумських уболівальників тривожить питання щодо фізичної форми гравців наприкінці сезону, мовляв, в останніх матчах помітною була втома…
— Я би так не сказав. Пам’ятаєте гру в Каховці проти «Енергії»? Там наші хлопці вирвали перемогу на 87 хвилині. Багато не забили, боролися до останньої секунди, раз за разом постійно створювалися моменти. Тож такі побоювання будуть зайвими.
 
— Наставник вашого майбутнього суперника Анатолій Безсмертний з «Полтави» назвав фаворитом дуелі саме «Суми». Гадаєте, це такий собі «хід конем», чи все ж за розвитком інфраструктури, фінансовими можливостями, амбіціями ви переважаєте суперника?
— Та ні, наша інфраструктура на три щаблі нижча за полтавську! У нас немає навчально-тренувальної бази, не маємо навіть свого автобуса! Єдиний плюс — граємо на красені-стадіоні «Ювілейний».
 
— Вадиме Анатолійовичу, а чи залежить подальше функціонування клубу від виходу чи невиходу до першої ліги? Чи захочуть спонсори чекати далі?
— По-перше, завдання підвищитися в класі не стояло. Гадаю, інвестори не стануть робити трагедії навіть у разі програшу в суботу. До першої ліги дуже прагне губернатор Сумщини та, власне, ФК «Суми».

А взагалі згадаймо хоча б «Кремінь». Команда кілька сезонів посідала призові місця у першості. З цієї нагоди у Кременчуці влаштовували свята, вшановували увесь клубний колектив. А у нас, на жаль, все навпаки. Ніхто не досягнень команди, тільки давай, давай дедалі більше! Слово, «доброзичливців» вистачає. Ось хто впродовж сезону грав краще за нас? «Миколаїв»? Я б так не сказав. Хіба що в деяких поєдинках. Як на мене, наша команда заслуговує на повагу навіть без білета у першу лігу.
 
Роман ПУСТОВИЙ

Погода