Новини - 30-07-2015, 10:07 - sasa 201

Валерія Кришталь без поразок відіграла у… чоловічому півфіналі України

Валерія Кришталь без поразок відіграла у… чоловічому півфіналі України

У Полтаві відбувся півфінал чемпіонату України 2015 року з шашок-100, головною подією якого став успішний виступ полтавки Валерії Кришталь у чоловічому півфіналі.

Не зважаючи на те, що у Полтаві відбувалися два окремі півфінальні турніри – серед чоловіків та жінок, Валерія Кришталь (у недалекому минулому вона була дівочою та кадетською чемпіонкою Європи та світу) стала єдиною представницею \”слабкої статі\”, яка змагалася серед чоловіків (загалом – 26 учасників). Валерія здобула 2 перемоги і 5 разів зіграла внічию, вона набрала 9 очок і за додатковим показниками фінішувала на 6-му місці (у групі учасників – з 3-го по 7-е місця, які мали по 9 очок). У 1-му турі вона перемогла полтавця Петра Хімчинського, в останньому, 7-му турі – майстра спорту з Полтави Володимира Пересічанського. А між тим Валерія Кришталь грала внічию з майстрами спорту: Іваном Чоломбітьком (Сумська обл.), Максимом Дороганом (Харківська обл.), Юрієм Тимофієвим (Київ), а також Олександром Гонгальським (Житомирська обл.) та Віталієм Луценком (Вінницька обл.).

До трійки призерів чоловічого півфіналу увійшли майстри спорту: Олексій Халін (Харківська обл.) – 12 очок, Андрій Щербатюк (Вінницька обл.) – 10 очок та Володимир Пересічанський (Полтавська обл.) – 9 очок.

У жіночому півфіналі чемпіонату України в Полтаві (9 учасниць) не було рівних представницям Харківської області, які з великим відривом увійшли до трійки призерок: Анастасія Галушко – 11 очок (5 перемог, 1 нічия), Ірина Чебукіна – 10 очок, Єлизавета Бєляєва – 9 очок. Слідом за ними у підсумковій турнірній таблиці розмістилися представниці Полтавщини, які набрали по 6 очок – досвідчена Єлизавета Клименко і 10-річна Дарина Мосієнко.

Тетяна БЕГМА

Погода