- 27-09-2015, 06:09 - sasa 186

Іван Катков побореться за збереження місця України у \”Дивізіоні чемпіонів\” Європи

Іван Катков побореться за збереження місця України у \”Дивізіоні чемпіонів\” Європи

В Єкатеринбурзі (Росія) триває особисто-командний чемпіонат Європи з настільного тенісу, на якому у складі збірної України виступає полтавець Іван Катков.

Поки що в Єкатеринбурзі триває перша стадія змагань – командна першість Європи, в якій чоловіча збірна України (Коу Лей, Олександр Дідух, Ярослав Жмуденко та Іван Катков) не здобула ще жодної перемоги. У групі В \”Дивізіону чемпіонів\” (топ-16 збірних) українці програли: Іспанії – 2:3, Польщі – 0:3 та Німеччині ― 2:3.

На цьому етапі визначилися 8 збірних, які поведуть боротьбу за нагороди у \”Дивізіоні чемпіонів\” (плей-офф за 1-8 місця) та 8 збірних, які виступатимуть у турнірі плей-аут (за 9-16 місця). Збірна України у чвертьфіналі плей-аут сьогодні, 27 вересня, також програла збірній Сербії – 2:3 і тепер зможе позмагатися у кращому випадку за 13-е місце. Щоправда, для цього завтра, 28 вересня, треба буде перемагати збірну Хорватії, яка сьогодні програла Росії – 1:3. Цей матч має величезне значення, адже його переможець залишатиметься у \”Дивізіоні чемпіонів\”, а команда, яка програє, фінішує максимум на 15-му місці й разом із 16-ю командою змушена буде перейти з \”Дивізіону чемпіонів\” – до \”Дивізіону челендж\”, в якому на наступному особисто-командному чемпіонаті Європи будуть розігруватися місця з 17-го по 32-е серед чоловічих збірних.

Тетяна БЕГМА

Погода